2024.03.19, Kedd
Újjáéled Nagykőrös zöld szíve, a Cifrakert
cifrakert.nagykoros.hu

Újjáéled Nagykőrös zöld szíve, a Cifrakert

cifrakert.nagykoros.hu

2016.09.29. 10:09 - Antal Zsófia

A Norvég Alap és Nagykőrös önkormányzata finanszírozásában megújul a Svájci Ház, a Zenepavilon, valamint játszóteret és fitness parkot is kap a Cifrakert.

Hirdetés

Szeptember 28-án került sor a Cifrakert és Svájci Ház funkcióbővítő rehabilitációja című, Norvég Alap által támogatott projekt nyitórendezvényére. A nagykőrösi Cifrakertben, a felújítás előtt álló Svájci Házban köszöntőt mondott Dr. Czira Szabolcs polgármester, majd Tényi András főépítész ismertette a felújításokat, melyeket a Norvég Alap 94 millió forint vissza nem térítendő támogatással segít. Ebből a nagykőrösi zöldfelület és épített környezetének megújítása valósul meg a fegyverneki székhelyű Szilasi és Társa Kft. által.

A támogatás lehetőséget nyújt egy, a városfejlesztési tevékenységbe illeszkedő jelentős mértékű kulturális és egyben infrastrukturális fejlesztésre. A pályázat műszaki tartalmának megtartása mellett a bruttó 226 millió forint összköltségű beruházás érdekében bruttó 132 millió forint összegű önerőt biztosít Nagykőrös. A munkálatok napokon belül megkezdődnek és jövő év április végéig be is fejeződnek.

A projekt tartalmazza a Svájci Ház felújítása mellett az úgynevezett Zenepavilon rekonstrukcióját és a szabadtéri színpad felújítását. Egy új játszótér kialakítására is sor kerül, valamint szabadtéri fitness eszközöket is telepítenek. A projekt célja, hogy az egyébként is igen népszerű Cifrakert még többet nyújthasson a lakosságnak, az idegenforgalom résztvevőinek, és hogy az erdős terület méltó helyszíne lehessen a városi nagyobb rendezvényeknek is.

Mi épül?építőipari cégeképületfelújításNorvég AlapközparkNagykőrös

Hírlevél

Hirdetés