2024.04.19, Péntek
Elkészült a Centrál Színház felújítása
7ora7.hu

Elkészült a Centrál Színház felújítása

MTI

2016.10.27. 14:43 - Antal Zsófia

170 millió forintból újult meg a Centrál Színház előtere, öltözői és szervezői épülete, a színház saját finanszírozásában.

Hirdetés

Csütörtökön átadták a budapesti Centrál Színház megújult előterét, mostantól teljesen átépített, modern előcsarnokkal fogadja nézőit. A csaknem 120 éves intézmény falai között mindig szórakoztatás folyt: eredetileg mulatóként funkcionált, 1918 óta színház, és 2008 óta működik Centrál Színházként.

Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója felidézte, hogy társulatával 2003-ban költöztek az épületbe, amit akkor még Vidám Színpadnak hívtak. Rögtön elkezdtek építkezni, mert a színház kopott és fekete volt, a bezárás szélén állt, s a főváros nem nagyon bízott benne, hogy valami létrejöhet még itt. Csak ők hittek ebben, s nem hiába. A jelenlegi, SEC-COM LINE Kft. által végzett felújítás augusztusban kezdődött, keretében az előtér mellett az öltözők és a szervezésnek helyet adó épületrész is megújult, a színház saját bevételeiből, 170 millió forintból valósult meg.

 

kép: centralszinhaz.hu

Tarlós István, Budapest főpolgármestere az átadáskor elmondta, hogy csaknem 50 éve nem történt nagyobb átépítés az épületben, a mostani felújításnak köszönhetően viszont a mai elvárásoknak megfelelő közösségi tér várja a nézőket. A főpolgármester ígéretet tett arra, hogy hamar befejeződik a jelenleg még fővárosi fenntartású színház magánosítása.

Az eseményen részt vettek a Centrál Színház művészei és támogatói, többek között Básti Juli, Kern András, Törőcsik Mari, Haumann Péter, Verebély Iván, Cserna Antal, Magyar Attila és Schmied Zoltán. Törőcsik Mari elmondta: Puskás Tamás csodálatos színházat hozott létre, amely a szórakoztatást olyan magas színvonalon műveli, amit mindig elvárt volna.

Mi épül?építőipari cégekszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés