2024.05.25, Szombat
Hatalmas kelenföldi pláza előkészítésén dolgozik a Futureal
eteleplaza.hu

Hatalmas kelenföldi pláza előkészítésén dolgozik a Futureal

eteleplaza.hu, portfolio.hu

2016.10.10. 11:01 - Antal Zsófia

2019 végére az Allee-nál is nagyobb bevásárlóközpont épül fel a Kelenföldi pályaudvarral szemben. A mintegy 45 milliárd forintos beruházáshoz kapcsolódóan egy 70 ezer négyzetméteres irodát is tervez a fejlesztő.

Hirdetés

Hivatalosan is bejelentette a Futureal az Etele Plaza hamarosan induló fejlesztését. Az ingatlanfejlesztő a Kelenföldi pályaudvar mellett, az Etele téren épít 53 ezer négyzetméteres, négyszintes bevásárlóközpontot, melyben az első három szinten 160 kereskedelmi egység, a legfelső emeleten pedig az éttermek és a mozi helyezkednek el. A plázához készül 1200 parkolóhely, melyből kétszázat családoknak szánva tágasabbra terveznek. Az építkezés költsége 150 millió euró (45,75 milliárd forint).

A fejlesztés honlapja szerint a plázában a szórakoztatásra nagy hangsúlyt kívánnak helyezni: a multiplex mozin kívül minden emeleten kávézókat nyitnak, lesz italbár, tetőterasz, pihenő lounge, valamint játszóház a gyerekek számára.

A nyitás tervezett időpontja 2019 negyedik negyedévére esik. A cégcsoport jelenleg a leendő bérlőkkel tárgyal, akiknek személye a tervek szerint 2017 első negyedévének végére tisztázódhat. Az Etele Plaza előbérlete a Münchenben tartott Expo Real ingatlankiállításon nyílt meg.

 

 

A Kelenföldi pályaudvar túloldalán irodát épít a Futureal

Budapest ONE Business Park néven 70 ezer négyzetméteres irodaparkot hoz létre Őrmezőn a Futureal. A területnek közvetlen kapcsolata van az M1 és M7-es autópályákkal, és néhány perces sétával elérhető a Kelenföldi pályaudvar, így a négyes metró és a vonatok is. A fejlesztés az Etele Plazához jól kapcsolódik. Az épületet nagy zöld felületek veszik majd körbe, a tetejére zöld terasz és futópálya kerül. A tervek szerint az irodákhoz 1420 férőhelyes mélygarázs épül.

 

kép: futureal.hu - A képre kattintva galéria nyílik!

 

Galéria

Mi épül?KelenföldFuturealbevásárlóközpontiroda

Hírlevél

Hirdetés