2024.04.16, Kedd
Teljes rekonstrukción esik át Kaposvár 105 éves színháza
mapio.net

Teljes rekonstrukción esik át Kaposvár 105 éves színháza

MTI

2016.10.15. 10:36 - Antal Zsófia

Novemberben kezdődik a kaposvári Csiky Gergely Színház két évig tartó, 9 milliárd forintos felújítása és bővítése.

Hirdetés

A Kaposvár jelképének számító Csiky Gergely Színház épülete 1911-ben készült el Magyar Ede és Stahl József tervei alapján, benne 1955-től működik állandó társulat. Az ingatlant 1965-ben kibővítették, az 1980-as évek végén felújították és ellátták a ma is használatos színpadi technikákkal. Mivel azóta jelentős átalakítást nem végeztek rajta, modernizációja esedékessé vált.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere pénteki, a teátrum társulati ülésén elhangzott tájékoztatása szerint az épületet november 14-én adják át a kivitelezőknek, a Közbeszerzési Értesítőben azonban egyelőre csak a kivitelezés ajánlati felhívása szerepel, a nyertes ajánlattevő neve nem.

fotó: csiky.hu

A teátrum korábbi tájékoztatása szerint 21. századi igényeknek megfelelő színháza lesz Kaposvárnak. Az épület a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó kivitelezés során kívül és belül egyaránt megújul, kibővül: új előcsarnoka, önálló stúdiószínháza, s egyebek mellett modern gépészete, színpadtechnikája is lesz.

Fülöp Péter, a teátrum megbízott igazgatója arról szólt, hogy a társulatnak el kell költöznie a kivitelezés idejére. Az október 28-i Babett hazudik című előadás lesz az utolsó, amelyet még a régi épületben tartanak, az azt követő produkcióikat az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség. A színházat, melynek felújítása a Modern városok program kezdetét jelenti a városban, 2018. október 23-án díszelőadással nyitják meg újra a közönség előtt.

Mi épül?Modern városok programKaposvárszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés