2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Helyi cég munkájaként 50 férőhellyel bővült egy szigetszentmiklósi óvoda
Lakihegy Rádió-Facebook

Helyi cég munkájaként 50 férőhellyel bővült egy szigetszentmiklósi óvoda

kozbeszerzes.hu, Lakihegy Rádió

2016.11.08. 16:03 - Antal Zsófia

Hétfőn átadták az Akácliget Óvoda kibővített épületét Lakihegyen, az intézmény így tagóvodából önállóvá vált.

Hirdetés

Szigetszentmiklós önkormányzata 2016 márciusában pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz óvodai kapacitásbővítés céljával. A pályázat keretében a város 54 millió forintot nyert az Akácliget Óvoda 50 férőhellyel történő bővítésére. A munka teljes költsége nettó 187 millió forint volt, a kivitelezést egy helyi cég, a Polaris-Nord Kft. végezte.

 

kép: Lakihegy Rádió

 

Az Adótorony téri, 2350 négyzetméteres ingatlanon a meglévő földszintes óvodaépületet és lakóépületet kellett összekapcsoltan átépíteni és bővíteni, illetve a terület környezetrendezését, kerítésépítését elvégezni. Az új épület mintegy kétharmada földszintes kialakítású maradt, a maradék egyharmad tetőteres. Ezzel a korábban tagóvodaként működő épület önálló intézménnyé vált, 5 csoportszobával, 140 fős befogadóképességgel.

 

kép: Lakihegy Rádió

 

Szabó József polgármester az átadóünnepségen tartott beszédében elmondta: a bővítést akkor is véghez vitte volna a város, ha a pályázaton nem nyer, de a sikeres elbírálásnak köszönhetően a teljes költségből 54 millió forint a város kasszájában maradhatott.

Mi épül?építőipari cégekóvodafejlesztésSzigetszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés