2024.03.29, Péntek
Karácsonyra megújulhat az elrozsdásodott Pók utcai HÉV felüljáró
magyarepitok.hu

Karácsonyra megújulhat az elrozsdásodott Pók utcai HÉV felüljáró

magyarepitok.hu

2016.11.15. 09:57 - Antal Zsófia

Az A-HÍD Zrt. már dolgozik a Szentendrei út feletti gyalogos- és távhő híd felújításán, a munka rövid időn belül, 140 millió forintból készül el.

Hirdetés

A Budapest III. kerületében található Pók utcai felüljáró felújításának szükségességéről egyik augusztusi ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés, mivel a híd állapota már az alatta elhaladó vasúti és közúti forgalom biztonságát veszélyeztette. A felújítást az átázott és korrodált hídszerkezet, valamint a távhővezeték szigetelésének és burkolatának állapota is indokolta.

A kivitelezés megrendelője a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., a feladatot az A-HÍD Zrt. nyerte el. A munkaterületet már teljes állványrendszerrel kialakították, s a bontás nagy része is lezajlott. A kivitelezés során új korlátok, kábeltálcák kerülnek felhelyezésre, teljes sóvédelmi bevonatot kapnak a lépcsőkarok, a felmenő szerkezet és a felszerkezet is. Kialakítanak egy új pályalemezt új víznyelőkkel és csatorna fedlapokkal. Felújításra kerül a távhővezeték tartószerkezete, szigetelése, festése.

A forgalmas helyszín némileg nehezíti a munkát, ám a Szentendrei út sávjait csak időszakosan zárják le, és a HÉV vonalán is csak hétvégén lesznek vágányzárak, ami alatt pótlóbuszok járnak.

Galéria

közlekedésfejlesztésA-Híd Zrt.Mi épül?építőipari cégekÓbuda-Békásmegyer

Hírlevél

Hirdetés