2024.04.19, Péntek
Új telephellyel bővült egy gépipari vállalkozás Debrecenben
elektro-generalkft.hu

Új telephellyel bővült egy gépipari vállalkozás Debrecenben

MTI

2016.11.23. 16:12 - Antal Zsófia

110 millió forintból építkezett a kkv-k körébe tartozó Elektro-Generál, ahol ezentúl több szolgáltatást nyújtanak és alkalmazottjaik száma is megnő. A helyi iparkamara és a város vezetése támogatja a szektor versenyképességének növelését.

Hirdetés

A 2002-ben alapított, 20 helyi családnak megélhetést biztosító Elektro-Generál Kft. a gépipari ágazatban tevékenykedik. Cifrák Lajos, a vállalkozás ügyvezetője elmondta: cégük mostani fejlesztését a szolgáltatás bővítése indokolta. Új telephely és szervizépület jött létre, ezáltal lehetőség lesz az ivóvíz- és fűtési rendszerek működtetéséhez szükséges szivattyúk szervízelésére és javítására is.

A 110 millió forintos beruházást saját erőből valósították meg. A telephely használatba vétele kezdetben négy új dolgozó alkalmazását teszi lehetővé, de a megrendelések bővülésével további dolgozók felvételét tervezik - tette hozzá az ügyvezető megjegyezve, hogy cégük árbevétele évi mintegy 400 millió forint.

Grasselli Gábor, a város első vállalkozói parkját működtető Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány igazgatója elmondta: a parkban 18 vállalkozás (köztük az Elektro-Generál Kft.) több mint 110 dolgozót foglalkoztat, s jelenleg további két fejlesztés van folyamatban a területen.

 

A város gazdaságfejlesztésében a kkv-kra is számítanak

Debrecen gazdaságfejlesztésében a jelentős számú munkahelyet teremtő multinacionális cégek mellett komoly szerepük van a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) - mondta Papp László, a város polgármestere kedden, a helyi Elektro-Generál Kft. új telephelyének átadásán.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint rendkívül fontos a munkavállalók 70 százalékát foglalkoztató kkv-szektor versenyképességének a javítása. A kamara ennek érdekében kezdeményezte: különítsenek el európai uniós forrásokat a kkv-k gépbeszerzésének és technológiai fejlesztésének támogatására.

Mi épül?Debrecenépületgépészetkkv-szektorüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés