2024.04.18, Csütörtök
Díjmentes parkolók épültek a hűvösvölgyi villamos-végállomásnál
(illusztráció)

Díjmentes parkolók épültek a hűvösvölgyi villamos-végállomásnál

mti

2016.12.23. 08:52 - Hegedűs Gergely

Út- és parkolófejlesztési beruházásokat adtak át a főváros három kerületében.

Hirdetés

A Főpolgármesteri Hivatal Budapest X. és a XVIII. kerületében, valamint a II. kerületi Hűvösvölgyben kivitelezett közlekedési fejlesztésekről számolt be az MTI-nek. A közlemény szerint újabb 80 férőhelyes P+R parkoló épült a Hűvösvölgyben, egy korábban parkolásra használt rendezetlen területen. Szilárd térkő- és aszfaltburkolatot fektettek le, korszerű közvilágítást építettek, ahol díjmentesen lehet parkolni. A mozgáskorlátozottaknak is alakítottak ki külön helyeket. Ezzel már összesen 160 várakozóhely van a hűvösvölgyi villamos-végállomásnál.

Befejeződött a X. kerületi Kápolna utca több mint 500 méteres szakaszának felújítása a Liget tér és a Kápolna tér között. A kommüniké szerint többek között megerősítették az aszfaltburkolatot, az útburkolat és a meglévő járda közötti felület füvesítését is elvégezték, illetve a területen található fákkal megegyező fafajtákat ültettek. A felújítást követően a forgalmi sávok között új parkolóhelyeket festettek fel. 

A XVIII. kerületben a Besence utca Méta utcai csomópont vége és a Közdűlő utca közötti szakaszának, valamint a Közdűlő utca Besence utca és Ipacsfa utca közötti szakaszának felújítása is véget ért. A projektben megújult az útburkolat, annak szegélyei, valamint a járdák, illetve az Ipacsfa utca autóbuszmegálló új, bazaltbeton burkolatot kapott.

közlekedésfejlesztésMi épül?útfelújítás

Hírlevél

Hirdetés