2024.04.24, Szerda
Kívül-belül megújul Harkány gyógyfürdője
termalonline.hu

Kívül-belül megújul Harkány gyógyfürdője

MTI

2016.12.27. 10:45 - Antal Zsófia

A fürdőfejlesztést, melynek tervei között gyermekfürdő részleg építése és a szauna bővítése is szerepel, egy egymilliárd forint összegű állami támogatás teszi lehetővé.

Hirdetés

A kormány egymilliárd forintos állami támogatásban részesítette a dél-baranyai Harkányt. Az összeget a város gyógyfürdőjének fejlesztésére fordítják - jelentette be Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken. Januárban indul a közbeszerzési eljárás, azt követően pedig a kivitelezés – tette hozzá a képviselő.

Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója a konkrét fejlesztésekről elmondta: az egymilliárdos forrást a fürdő teljes belső és külső megújítására kívánják felhasználni. Ezek között szerepel a fürdő kettes épületének tetőrekonstrukciója, egy gyermekfürdő-részleg kialakítása, valamint a már meglévő szaunarészleg további bővítése. Kitért arra is, hogy áttekintik a 3-as medence megosztását és befedését célzó terveket is.

Baksai Tamás Endre, Harkány polgármestere azt mondta: a támogatással elhárultak az akadályok a gyógyfürdő műszaki fejlesztése elől, amire az önkormányzat jogerős építési engedéllyel rendelkezik. A polgámester azt is közölte, hogy átalakult a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. menedzsmentje: a jövőben háromtagú igazgatóság irányítja az intézményt.

Mi épül?gyógyfürdőkfürdőfejlesztésHarkány

Hírlevél

Hirdetés