2024.06.19, Szerda
Különleges pizzaüzem épült Debrecen mellett
(fotók: mti)

Különleges pizzaüzem épült Debrecen mellett

mti

2016.12.05. 13:27 - Hegedűs Gergely

Az ország első kézműves pizzakészítő üzemét 2000 négyzetméteren félmilliárdos beruházásból csúcstechnológiával hozta létre a magyar cég.

Hirdetés

Átadták Magyarország első kézműves pizzakészítő üzemét a családi vállalkozásként működő SeaMaster Products Kft. Debrecen melletti telephelyén. Az 550 millió forintos beruházáshoz a forrás felét európai uniós és kormányzati támogatásból nyerte el a cég.


24 órás kelesztés és csúcsminőség

Sedlák Gergő, a Kft. tulajdonosa elmondta, hogy az üzemben 24 órás kelesztést követően kézzel nyújtják a tésztát, és különböző feltétekkel mirelit, illetve védőgázas formában szállítják az áruházakba a kész pizzát. A gyártócsarnokot a legmodernebb technológiával szerelték fel, hasonlóan magas minőséget és szigorú higiéniai feltételeket Európában ezen kívül csak néhány üzem képes teljesíteni. A gyártási folyamatot olasz szakemberek felügyelik.

A 2000 négyzetméteres létesítményben óránként 2000, évente mintegy 4 millió pizzát állítanak elő, és a jelenlegi kapacitás mellett 18-20 embernek adnak munkát. A prémium kategóriás termékek 98 százalékát külföldi piacokon, például Dániában, Hollandiában és Angliában értékesítik majd.


A versenyképes magyar termékek felfuttatása a cél

A megnyitón résztvevő Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a vállalkozások számára a hosszú távú siker kulcsa az export, amelyet olyan kiváló minőségű, versenyképes magyar termékekkel lehet növelni, mint például a SeaMaster Products Kft. kézműves pizzái. Hangsúlyozta, a hazai családi vállalkozások foglalkoztatják a munkaerő 70 százalékát, az exportnak viszont csupán mintegy 20 százalékát állítják elő.

Emlékeztetett arra, hogy 2015-ben minden történelmi rekordot megdöntve 90 milliárd euró fölé került a magyar export, ami szintén rekordnak számító több mint 8 milliárd eurós kereskedelmi többlettel járt együtt.     

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a város életében az idei év a gazdaságfejlesztés szempontjából a rendszerváltás utáni időszak legsikeresebb esztendeje, hiszen 2016-ban mintegy 75 milliárd forint működő tőke érkezett, és a beruházásoknak köszönhetően 2100-2200 új munkahely jött létre.  A polgármester megjegyezte, idén egy beruházás ösztönzési alapot is létrehoztak annak érdekében, hogy a vállalkozások további forrásokhoz jussanak.

Mi épül?Debrecenüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés