2024.04.20, Szombat
Sziklába süllyesztett felvonón át juthatunk fel a Hiltonba
2findlocal.com

Sziklába süllyesztett felvonón át juthatunk fel a Hiltonba

MTI

2016.12.14. 13:17 - Antal Zsófia

800 millió forintból újította fel két szállodáját a Danubius Magyarország. A Budai várban található szállodában megújult a vendégfogadó tér, Hévízen pedig a közösségi terek.

Hirdetés

Befejezte a Danubius csoport a Hilton Budapest szálloda új recepciójának kialakítását - közölte a szállodaüzemeltető Danubius Hotels Zrt. A több mint 600 millió forintos beruházás során elhelyeztek két, összesen 26 személyes hidraulikus felvonót, melyek a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül szállítják a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe. Az új kialakításnak köszönhetően eddig nem látogatható terek nyíltak meg és váltak a szálloda szerves részévé.

A közlemény szerint a Budavári Önkormányzat már korábban szorgalmazta, hogy a vár területén minimálisra csökkenjen a buszforgalom, így a Hilton Budapest szálloda számára is megoldandó feladattá vált, hogy buszos vendégei részére a lehető legkényelmesebbé tegye az érkezéssel, illetve távozással együtt járó ki- és beszállást.

Tavaly – a fogadótér újjáépítését megelőzően – a szállodai szobák egy részét is felújították. A modern stílusban újjászületett hatodik és hetedik emeleti szobák igényes berendezéssel várják a vendégeket. A munkálatok miatt a Hilton Budapest szállodában mintegy 10 százalékkal csökkent a foglaltság az előző évhez képest. Ezt azonban ellensúlyozta a 16,4 százalékos átlagárnövekedés, aminek közel a fele a felújított szobáknak köszönhető.

 

Hévízen is befejeződött a felújítás

A cégcsoport másik szállodájában, a hévízi Danubius Health Spa Resort Aquában is véget értek a felújítási munkálatok. A közel 200 millió forintos beruházással megújultak a szálloda közösségi terei. Átépítették a bárt, a hall vizes blokkját, a gyógyászat és liftelőtér burkolatát, illetve új látványelemmel, egy fali installációs vízeséssel gazdagodott a szálloda.

A Danubius Magyarország legnagyobb szállodalánca 23 saját tulajdonú szállodát (több mint 5500 szobát) üzemeltet, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának.

Mi épül?szállodafelújításBudai várHévíz

Hírlevél

Hirdetés