2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

850 új lakás épül Buda nyugati kapujánál
magyarepitok.hu

850 új lakás épül Buda nyugati kapujánál

magyarepitok.hu

2017.01.31. 14:13 - Antal Zsófia

A Cordia fejleszti tovább a Sasad Resortot Madárhegyen, ahol nyolc hektáros területen, hat ütemben létesít lakásokat és élményparkot, sok zöldfelülettel.

Hirdetés

A Cordia Zrt. megvásárolta a GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt-től a XI. kerületben található Sasad Resortot, s az akvizíció nyomán hat ütemben 850 lakást épít meg 2017 és 2021 között - jelentette be Földi Tibor, a Cordia Zrt. vezérigazgatója kedden, egy sajtó számára szervezett háttérbeszélgetésen. A Felsőhatár utca, a Budaörsi út és a Madárhegyi út által határolt területen a GTC korábban három ütemmel készült el a tervezett kilencből, 250 lakást hozva létre - a Cordia most innen folytatja a fejlesztést.

A Rupphegyi természetvédelmi területtől sétatávolságra található, nyolc hektáros telken hét hektáron tervezik kialakítani a lakókörnyezetet, ezen belül azonban szellősen helyezik el az épületeket, mivel öt hektárt zöldfelületként őriznek meg. A fennmaradó egy hektáron nyolcezer négyzetméteres élményparkot építenek és végrehajtják a szükséges útfejlesztéseket is, például több körforgalmat is létrehoznak. A Budaörsi úthoz közel eső részen hangfogó dombot alakítanak ki a zajmentes lakókörnyezet érdekében.

A képre kattintva galéria nyílik! (kép: magyarepitok.hu)

A sorban következő, azaz a 4. ütem értékesítése szerdán kezdődik, erre, valamint az 5. ütemre már építési engedéllyel is rendelkezik a Cordia. A 4. ütem során megépül:

  • négy darab, kis lakásszámú villaépület, földszint + három emelet felosztással, ez összesen 98 lakást jelent,
  • két darab családi apartmanház, földszint + négy emelet felosztással, ahol összesen 108 lakás kap helyet,
  • minden lakáshoz tágas terasz, valamint a földszinten kertkapcsolat,
  • teremgarázs.

A negyedik ütemet a Közti Zrt-hez tartozó Tima Stúdió tervezte. Az építkezés 2017 első negyedévében kezdődik és várhatóan 2018 negyedik negyedévében fejeződik majd be. Már ebben az ütemben elkészül a fent említett, nyolcezer négyzetméteres élménypark, melyhez sportpályák, futópálya, játszótér, kutyafuttató és szabadtéri edzőpark is tartozik, s minden korosztály igényeit kielégítő módon közösségi térként funkcionál majd.

Galéria

Mi épül?lakásépítésúj építésű lakásokingatlanfejlesztésCordiaÚjbuda

Hírlevél

Hirdetés