2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Szekcionálható üzemcsarnok épül a Pécsi Ipari Parkban
maps.google.com

Szekcionálható üzemcsarnok épül a Pécsi Ipari Parkban

MTI

2017.01.05. 16:38 - Antal Zsófia

Kialakításának köszönhetően két vállalat egymástól elválasztva is működhet majd benne, s a várakozások szerint legalább száz új munkahelyet hoz létre.

Hirdetés

Csaknem 600 millió forintos beruházással kétezer négyzetméteres üzemcsarnok épül befektetők számára a Pécsi Ipari Parkban - közölte Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházás keretében egy 2000 négyzetméter hasznos alapterületű, hat méter belmagasságú, szekcionálható, könnyűszerkezetes üzemcsarnokot építenek az ipari termeléshez szükséges közművekkel. A létesítményben - melyhez 250 méter hosszúságú bekötőút is épül - akár két termelő vállalat egymástól elválasztva is folytathatja majd a munkát.

A kivitelezés várhatóan az év második felében indul és 2017 végére be is fejeződik - mondta el Csizi Péter. Hozzátette, hogy már a munkálatok alatt pályázatot írnak ki az üzemcsarnok hasznosítására, mert a gazdasági szereplők jelentős része keres bérelhető ingatlanokat. Várakozásai szerint a csarnokba települő cég vagy cégek legkevesebb száz új munkahelyet teremtenek.

 

A közelmúlt számos helyi sikertörténete ad okot bizakodásra

Csizi Péter példaként említette, hogy a 2010 óta a városba települt cégek közül az IT Services Hungary és a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég is 500-500 embert foglalkoztat. A régi ipari park néven is emlegetett 131 hektáros területen működő 46 vállalat csaknem 1500 embernek biztosít megélhetést - tette hozzá.

A Pécsi Ipari Parkot üzemeltető, teljes mértékben önkormányzati tulajdonú Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a cég százszázalékos tulajdonában lévő 6600 négyezetméter területű üzemcsarnok és ingatlan bérbeadásából (mely szintén a szóban forgó területen található) 2015-ben mintegy 85 millió, tavaly pedig mintegy 80 millió forintos bevételt realizált - tudatta a társaság.

Mi épül?ipari parkPécsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)ipari ingatlanoküzemépítés

Hírlevél

Hirdetés