2024.03.28, Csütörtök
Szélvédetté válik és kerékpárutat kap a pécsi uránvárosi piac
A piac délkeleti látványterve (kép: pecsma.hu)

Szélvédetté válik és kerékpárutat kap a pécsi uránvárosi piac

MTI

2017.01.25. 16:23 - Antal Zsófia

Megújul az uránvárosi piac és környéke, a fejlesztések kivitelezése várhatóan az év első felében indul és 2018 tavaszára fejeződik be.

Hirdetés

Hoppál Péter, a terület fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy Pécs nyugati városrészében egy korábbi lakossági konzultáción a megkérdezettek fontos szükségletként jelölték meg a Hajnóczy utcában található piac fejlesztését és környezetének rendezését. Ezért döntöttek úgy, hogy felújítják a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tulajdonában lévő létesítményt. A közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 150 millió forintból megújul a piac csarnoképülete, a mosdót és illemhelyet magába foglaló közösségi kiszolgáló terület, a burkolatok, illetve a piacot körbevevő támfal és kerítés is.

A piac keleti oldalának látványterve (kép: pecsma.hu)

A csarnok továbbra is fűtetlen lesz, viszont mozgatható elemekkel az épület egésze zárttá tehető, így védett lesz a széltől, esőtől és a hótól is. Az épület teljes déli homlokzatára szélálló leengedhető rolót helyeznek el, amellyel biztosítható lesz annak nyári szellőztetése és téli lezárása. A csarnok bejárati nyílászárói, nyitható üveges ajtókat kapnak.

Több mint 310 millió forintos forrásból a piac közvetlen szomszédságában, a Hajnóczy utca és Bihari János utca mentén, a 6-os főút déli oldalán egy kilométer hosszan a megújul a zöldfelület és bővítik a gyalogos, közlekedési és parkolási felületeket. A szakasz teljes hosszában kerékpárút épül, amely keleti végén kapcsolódik az egyetemvárosi kerékpárúthoz.

Mi épül?kerékpárútPécsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)piacok

Hírlevél

Hirdetés