2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Újra nagyot robbant Hatvanban a Bosch: az ipari parkba is beköltözik
i40platform.hu (illusztráció)

Újra nagyot robbant Hatvanban a Bosch: az ipari parkba is beköltözik

MTI

2017.01.26. 12:09 - Antal Zsófia

Jövőre 60 ezer négyzetméteren regionális logisztikai központját hozza létre a hazánkkal régóta együttműködő cég, ezáltal 250 újabb munkahelyet teremtve.

Hirdetés

Közép-kelet-európai regionális logisztikai központot telepít 2018-tól Hatvanba a Bosch - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. A Bosch a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-n (NIPÜF) keresztül 16 évre bérli ki a 60 ezer négyzetméteres területet a magyar államtól. Az ipari parkot a NIPÜF 17 milliárd forintból, a legmagasabb technológiai színvonalon hozza létre Hatvan mellett. A megállapodás része az is, hogy a cég a következő 6 évben 60 millió euróval növeli beszerzéseinek értékét a magyar beszállítóktól.

A logisztikai központ Magyarországra telepítésével a Bosch 250 új munkahelyet hoz létre, s egyben a legtöbb embert foglalkoztató külföldi termelő vállalat lesz hazánkban: 14,7 ezer embernek ad munkát. A Boschnak tíz leányvállalata működik Magyarországon, teljes forgalma 960 milliárd forint volt 2015-ben.

 

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője (b) és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke megállapodást ír alá a Külgazdasági és Külügyminisztériumban január 26-án. (fotó: MTI)

 

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár elmondta: Hatvan és a Bosch húsz éve forrt össze, az egy év múlva létrejövő új üzemegység tovább erősíti a kapcsolatot. A fejlesztés részeként helyi szinten duális képzési rendszert dolgoznak ki, a dolgozók letelepítésében, a lakáslehetőség megteremtésében is lesz előrelépés, és a rehabilitált munkahelyek létrehozása a gazdaságnak és a cégnek egyaránt kedvez.

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője arról beszélt, hogy a megállapodás a Bosch legfontosabb mintaprojektje, így referencia lesz a cégcsoport számára. A nagy tudású emberek és kompetenciák alkalmazásával új üzleti modell kialakítására törekednek. Ez is mutatja, hogy Magyarország kiemelten fontos a cég számára: a hatvani központból fogják ellátni az egész régiót logisztikai szolgáltatásokkal.

munkahelyekMi épül?logisztikai központipari parkHatvanüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés