2024.03.19, Kedd
Két új ipari park építéséről döntött a kormány
svagyon.hu

Két új ipari park építéséről döntött a kormány

napi.hu

2016.09.23. 12:53 - Antal Zsófia

Összesen 27 milliárd forintból épül ipari park Hatvan és Páty településeken az Országos Ipari Park Koncepció keretében.

Hirdetés

A kormány ipari parkot hoz létre Hatvanban és Pátyon – derül ki a Magyar Közlöny szeptember 22-én megjelent számából. A két beruházást a kormány a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. útján valósítja meg. A NIPÜF Zrt.-t az állam alapította tavaly, nevében a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja.

Az építkezéshez szükséges összesen 27 milliárd 54 millió forintot a NIPÜF-nek részben piaci alapon, részben költségvetési forrásból, az állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások között kell előteremtenie. Az előirányzat erre az évre 7,4 milliárd, jövőre 18,14 milliárd, 2018-ra pedig 2 milliárd forint. Az ipari parkokról szóló idei kormányhatározat kiegészült azzal, hogy a NIPÜF a Modern Városok Programon kívül is létrehozhat ipari parkokat.

Ugyancsak a csütörtöki Magyar Közlöny tartalmazza azt a két kormányrendeletet, amelyek a közigazgatási hatósági ügyek intézése szempontjából kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítják mindkét beruházást. A koordinációs feladatokat a hatvani beruházásnál a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, míg a pátyinál a Pest Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott végzi. A beruházásoknál nem kell beszerezni az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, nem kell lefolytatni településképi véleményezési eljárást és nincs helye településképi bejelentési eljárásnak sem.

Mi épül?ipari parkHatvanPáty

Hírlevél

Hirdetés