2024.03.28, Csütörtök
Atlétikai pálya és új uszoda is épülhet Mosonmagyaróváron

Atlétikai pálya és új uszoda is épülhet Mosonmagyaróváron

mti

2017.02.19. 11:01 - Hegedűs Gergely

Ötezer négyzetméteres, 1200 férőhelyes új sportcsarnokot avatott a város, közel másfél milliárd forintot helyi vállalkozások adtak a beruházáshoz.

Hirdetés

Megnyitották az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 által építtetett sportcsarnokot. Az ötezer négyzetméter alapterületű, 1200 férőhelyes UFM Aréna alapkövét 2015 nyarán tették le, és tavaly decemberre készült el az Óvár Építő Kft., illetve a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. kivitelezésében.


A névadó tíz évre állapodott meg

Az összesen 2,05 milliárd forintból megépült sportcsarnok építésére 240 millió forint állami, 318 millió forint önkormányzati támogatás volt, az egyesületi önrész pedig közel 50 millió forint. 1,45 milliárd forint több mint hatvan helyi vállalkozás társasági adójából gyűlt össze. A névadó azért lett a mosonmagyaróvári UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt., mert a társasági adóból befolyt összeg hatvan százalékát adta a cég. A névhasználati megállapodást tíz évre kötötték.

Ahogy azt korábban is megírtuk, a rendszerváltás óta többször is felvetődött, hogy az egyetemi tornaterem mellett szükség lenne egy városi sportcsarnokra, az elmúlt évtizedekben több helyszínt is kijelöltek, kiírtak ötletpályázatokat, de végül egyik sem valósult meg.


Nem állnak meg a sportfejlesztések

A csarnok parketta borítású, alkalmas kosárlabdára, kézilabdára, tollaslabdára, röplabdára, teniszezésre és teremlabdarúgásra. Három kisebb termet is kialakítottak, ahol például asztaliteniszezni is lehet, és a küzdősportok is űzhetők. Az MTE 1904 egyesületnek több mint 350 utánpótláskorú sportolója van. A tervek szerint az új csarnok lehetőséget ad arra, hogy a fiatalokra alapozva felépíthessenek egy felnőtt kosárlabdacsapatot.

Nagy István, az FM államtitkára, a térség képviselője a megnyitón hangoztatta, a sportcsarnok egy folyamat része, mert a város szeretné, ha a jövőben megvalósulna az atlétikai pálya korszerűsítése és egy új uszoda építése is. Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja arró beszélt, a elmúlt évben közel a duplájára nőtt a kosárlabdában a sportolók száma 2010-hez képest. Hozzátette, eddig közel nyolcvan tornatermet, csarnokot újítottak fel, vagy építettek. Sárfalvi Péter, az EMMI helyettes államtitkára avatóbeszédében hangsúlyozta, jelenleg 26 tornaterem épül az országban.

Mi épül?sportberuházásokMosonmagyaróvár

Hírlevél

Hirdetés