2024.03.28, Csütörtök
Háromszor hosszabb lesz Szekszárd kerékpárút-hálózata
kadarka.net

Háromszor hosszabb lesz Szekszárd kerékpárút-hálózata

MTI

2017.02.15. 09:28 - Antal Zsófia

Négyszáztíz millió forintos beruházással elérik, hogy észak-dél irányban biciklivel is átjárható legyen a tolnai megyeszékhely.

Hirdetés

Szekszárdon a jelenlegi 7,7 kilométernyi kerékpárút mellé 15 kilométernyi útvonalat alakítanak ki. A cél az, hogy a város észak-dél irányban - egészen a 6-os és 65-ös út találkozásáig - átjárható legyen kerékpárral – jelentette be Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester.

A projektben mintegy 150 kiegészítő létesítmény, köztük több kerékpártároló készül. Az útvonal később csatlakozhat a Sió-töltésen épülő, illetve a Gemenc felé tervezett kerékpárúthoz. A fejlesztéssel több ponton változik a tolnai megyeszékhely belvárosában a közlekedés.

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert százszázalékos támogatást az új útvonal kiépítésére, s a feladatra hamarosan közbeszerzési pályázatot írnak ki. A kivitelezés még az idén befejeződhet.

Szekszárd baleseti térképe szerint 2010 és 2015 között mintegy 50 kerékpáros-baleset történt. Az esetek felében a kerékpárosok vétlenek voltak, a leggyakoribb baleseti ok az elsőbbség meg nem adása volt.

Mi épül?kerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Szekszárd

Hírlevél

Hirdetés