2024.06.17, Hétfő
Kerékpárutak és kisvasút készül a Mura régióban
utazom.com (illusztráció)

Kerékpárutak és kisvasút készül a Mura régióban

MTI

2017.02.06. 09:15 - Antal Zsófia

Nagykanizsa és a Mura-parti települések között összesen 38 kilométernyi kerékpárút jön létre, nagyobbrészt európai uniós forrásokból.

Hirdetés

A kerékpárutak fejlesztéséről szóló, január 11-én megjelent kormányhatározat a már korábban elfogadott Mura programból két bicikliút építését támogatja. Együttesen több tízmillió forint jut a Nagykanizsától Szepetneken és Semjénházán át Murakeresztúrra vezető 22 kilométernyi, kerékpározható út kijelölésére, valamint a Murakeresztúrt Őrtilossal összekötő, részben a Mura töltésén kialakítandó 16 kilométeres kerékpárút építésére - közölte Cseresnyés Péter, a program miniszteri biztosa nagykanizsai sajtótájékoztatóján.

A 22 kilométeres kerékpárutat a meglévő útvonalakon még az idén kijelölik, a 16 kilométeres új útvonal kiépítését pedig 2019-re kell befejezni. Az új szakaszok már meglévő hálózatokhoz csatlakoznak, így például a balatoni biciklikörútról a Kis-Balaton és Zalakaros érintésével Nagykanizsára már ma is el lehet jutni, de a dél-zalai városból majd a Mura partja is elérhetővé válik két keréken - emelte ki Cseresnyés Péter.

A mintegy 9 milliárd forintos Mura program miniszteri biztosa szólt arról is, hogy több más programelem előkészítése megkezdődött, így a Zalaerdő Zrt. kisvasúti fejlesztésének, Letenye közelében pedig a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fejlesztésének tervezése, amelyek a kerékpárutakkal együtt a Mura régiójában lévő természeti kincsek megismerését szolgálják.

Mi épül?kerékpárútNagykanizsaMura-programerdei kisvasutak

Hírlevél

Hirdetés