2019.02.23, Szombat
A kiszolgáló épületekkel kezdődik a zalaegerszegi tesztpálya kivitelezése

A kiszolgáló épületekkel kezdődik a zalaegerszegi tesztpálya kivitelezése

magyarepitok.hu

2017.03.02. 10:39

Hegedűs Gergely

Az összesen 40 milliárdos projekt első lépéseként egy 1500 négyzetméteres és egy 2000 négyzetméteres épület jön létre. Előbbiben a főbejárat és a rendezvényterek kapnak helyet, utóbbi a tesztelést szolgálja speciális kialakítással.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a zalaegerszegi tesztpályához tartozó kiszolgáló épület és technikai épület tervezésére és kivitelezésére.

A hirdetmény szerint a kiszolgáló épület a tesztpálya egyik központi épületeként magában foglalja az objektum főbejáratát, valamint a publikus rendezvényekhez szükséges termeket és tereket – mintegy 1500 négyzetméteres belső területtel és egy 700 négyzetméteres terasszal.

A mintegy 2000 négyzetméteres technikai épület a tesztpálya felhasználói számára kínál munkateret: a tesztelés során bázisként szolgál speciális kialakítással, műhelyi és irodai részekkel.

Ahogy korábbi cikkeinkben is megírtuk, a beruházást két ütemben kivitelezik:

  • idén megépül három hagyományos járműdinamikai tesztelem, létrejönnek az autonóm járművek tesztelésére alkalmas specifikus részek, a kiszolgáló épületek és a kapcsolódó belső infrastruktúra;
  • 2018 és 2020 között a nagysebességű oválpálya készül el, emellett tovább fejlesztik a járműdinamikai tesztelemeket, valamint újabb kiszolgáló épületek épülnek majd.

Az összesen mintegy 40 milliárd forintos projekthez Zalaegerszeg 250 hektáros területet és egy közel hárommilliárd forintos közműfejlesztési beruházást biztosít.

Zalaegerszegautóipar

Hirdetés

Hirdetés