2024.04.20, Szombat
Begyorsulnak a vánszorgó vonatok, megújul a Gubacsi-híd

Begyorsulnak a vánszorgó vonatok, megújul a Gubacsi-híd

mti

2017.03.22. 16:32 - Hegedűs Gergely

A leromlott állapotú híd átépítésével hatékonyabbá válik a kikötő és a vasúthálózat közötti teherforgalom, ami az autósoknak is előrelépést hoz.

Hirdetés

A kormány Magyar Közlönyben közzétett döntése szerint átépítik a Gubacsi vasúti hidat. A rendkívül rossz műszaki állapotú híd felújításának célja a kikötő és a vasúthálózat közötti zavartalan teherforgalom biztosítása.

A projekt tervezett bruttó költsége 9,995 milliárd forint, ebből 6,684 millió forintot európai támogatásból finanszíroznának. Gubacsi híd a Csepel-sziget egyik budapesti átkelője, mely Csepelt a Ráckevei-Dunán át köti össze a dél-pesti XX. kerülettel.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a felújításnak köszönhetően csökken gépkocsik várakozása a Corvin csomóponton. A Gubacsi híd leromlott állapota miatt ugyanis jelenleg erős sebességkorlátozás alá esik a sínpálya, és ezért ott rendkívül lassan haladnak át a vonatok.

A kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek azonnali hatállyal gondoskodnia kell a projektjavaslat Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz 2016. évi pályázati kiírására történő benyújtásáról.

Mi épül?hídfelújításCsepel

Hírlevél

Hirdetés