2024.03.29, Péntek
Iskola- és óvodafejlesztési hullám indul Szekszárdon
slt.moatsz.hu

Iskola- és óvodafejlesztési hullám indul Szekszárdon

MTI

2017.03.03. 09:13 - Antal Zsófia

Több mint egymilliárd forintos korszerűsítés kezdődik két általános iskolában, az óvodák, bölcsődék színvonalát pedig 450 millió forintos ráfordítással emelik európai uniós forrásokból.

Hirdetés

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával a város négy általános iskolája közül két intézmény energetikai korszerűsítése valósul meg:

  • Az 550 diák oktatását végző Baka István Általános Iskolában 2017-ben 579 millió forintos beruházással szigetelik az épületet, nyílászárókat cserélnek és kiserőművet építenek.
  • A 560 fős Dienes Valéria Általános Iskolában 2018-ban az 466 millió forintos projekt keretében hasonló rekonstrukció készül napelemes rendszerrel kiegészítve.

Az önkormányzat saját forrásból is végzett felújításokat a KLIK által fenntartott szekszárdi intézményekben:

  • ez év januárjára négy általános iskola étkezdéinek bútorzatát cserélték ki,
  • a napokban elkészült a Dienes iskola új ebédlője, amelyet a közétkeztetést végző Hungast Kft.-vel közös, 23 millió forintos beruházással építettek meg,
  • a város sportegyesületeivel, társaságiadó-kedvezmény igénybevételével több iskola tornatermét újították, illetve újítják fel.

A polgármester beszámolt arról is, hogy 2017-ben elkezdődnek a város bölcsődéiben és óvodáiban a már támogatási szerződéssel rendelkező európai uniós projektek, mintegy 450 millió forint értékben. Az önkormányzat célja a beruházásokkal az, hogy egységes színvonalat biztosítson a város összes óvodájában. A felújítások érintik:

  • a Városi Bölcsődét,
  • a 2. számú Óvodát,
  • és a Gyermeklánc Óvodát.

A korszerűsítések a férőhelyek bővülésével is járnak. A bölcsődei helyek száma tízzel nő, az óvodákba a munkák befejeztével 25 gyermekkel többet tudnak majd felvenni.

Mi épül?TAOTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Szekszárdóvodafejlesztésiskolafelújításbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés