2024.04.19, Péntek
Rendezvényközpontként épül újjá Karcagon a milánói magyar pavilon
nyugat.hu

Rendezvényközpontként épül újjá Karcagon a milánói magyar pavilon

MTI

2017.03.23. 12:52 - Antal Zsófia

A 2015-ös világkiállítás magyar épülete a hazaszállítás és átalakítás után a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város kulturális értékeinek és közösségi életének teremt majd új otthont és színteret.

Hirdetés

A turisztikai fejlesztésre kijelölt Erzsébet-ligetben épül fel a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja - tudatta szerdán Dobos László, Karcag polgármestere. A pavilon újratervezése, az újraépítés irányítása és lebonyolítása, az infrastruktúra kiépítese az újraépítés helyszínén, valamint a létesítmény üzemeltetése a karcagi önkormányzat feladata.

A pavilon bontását, a világkiállítási terület rekultivációját, a milánói projekt lezárását, valamint a pavilon hazaszállítását a 100 százalékban állami tulajdonú Kárpátok-Alpok Zrt. végzi.

A pavilon a milánói helyszínen (fotó: index.hu)

Az Erzsébet-liget közösségi célú hasznosítása régi terve a városnak: az újjáépített, tartós használatra átalakított létesítmény rendezvény- és konferenciaközpontként egy komplex turisztikai és szabadidős fejlesztés központi eleme lesz. „A Nagykunság és Karcag számos természeti, kulturális és közösségi értékkel rendelkezik, ezeket itt méltó környezetben, modern eszközökkel mutathatjuk be” - fogalmazott Dobos László. Az épület alkalmas lesz továbbá előadások és rendezvények megtartására is.

A Magyar Közlöny március 20-ai számában megjelent kormányrendelet szerint a karcagi önkormányzat idén legfeljebb 328,9 millió forintot kap a feladatok - kivéve az üzemeltetést és fenntartást - kiadásaira, 2018-ban legfeljebb 1,1 milliárd forintot. Ez utóbbiról a 2018. évi központi költségvetés tervezése során döntenek.

Mi épül?művelődési házakKarcag

Hírlevél

Hirdetés