2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új kollégiumot építtet Budapest belvárosában a Károli Gáspár Egyetem
kép: skyscrapercity.com

Új kollégiumot építtet Budapest belvárosában a Károli Gáspár Egyetem

kozbeszerzes.hu

2017.03.20. 12:21 - Antal Zsófia

Több mint 2700 négyzetméteren, hat szinten végeznek átalakítást egy már szerkezetkész állapotú épületen: 560 millió forintból szakkollégium és apartmanok készülnek.

Hirdetés

A VIII. kerület Horánszky utca 26. szám alatt két emelet ráépítésével 2015-re már kialakítottak egy kollégium funkciójú épületet, mely szerkezetkész állapotban van. A Károli Gáspár Református Egyetem megbízásából történő jelenlegi átalakítás során az épületben szakkollégium és hozzá tartozó apartmanok készülnek, közösségi funkciókkal kiegészítve.

A közbeszerzési eljáráson a budapesti EB Hungary Invest Kft. nyert, 561 millió forintos ajánlatával. A cég az épületben 105 helyiséget, ezen belül 26 vizesblokkot alakít ki, a munkálatok a pinceszintet, a földszintet, mindhárom emeletet és a tetőteret is érintik, összesen 2730 négyzetméteren.

  • A Horánszky utca és a belső udvar felől három apartman épül (2 és 3 szobásak).
  • A második és harmadik emeleten 7-7 darab apartman lesz (2 és 3 szobásak), ezek közül három akadálymentes kialakítású, ennek megfelelő fürdővel ellátott.
  • A tetőtérben a Krúdy utcai és a belső udvari szárnyban 4 darab apartman épül, 1 és 2 szobásak.

Az épületben emellett közösségi termek, mosdók, a diákszervezetek számára irodahelyiségek, valamint teakonyha, raktárak és egy utcáról nyíló üzlethelyiség is kialakításra kerül.

A lépcsőházban minden szintet elérő, 13 személyes, ezer kilogramm teherbírású liftet helyeznek el. Így a közösségi terek, az oktatótermek és az előadó akadálymentesen megközelíthetővé válnak.

Mi épül?építőipari cégekoktatási beruházáskollégiumfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés