2024.03.29, Péntek
Helyi cég építi újjá Szolnok 63 éves óvodáját
maps.google.com

Helyi cég építi újjá Szolnok 63 éves óvodáját

magyarepitok.hu, MTI

2017.03.03. 10:36 - Antal Zsófia

A Hold úti intézmény új épülete nagyrészt EU-s forrásból épül fel, a korábbinál nagyobb kapacitással és korszerűbb berendezéssel.

Hirdetés

A napokban megkezdődött a Hold úti óvoda újjáépítése - közölte Pókász Endre, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője. Tájékoztatása szerint a beruházáshoz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 364 millió forintot nyertek, a szolnoki önkormányzat pedig 3 millió 810 ezer forinttal járul hozzá a költségek fedezéséhez.

Az új óvoda a Szolnok Városi Óvodák 1954-ben épült Hold úti tagintézménye helyén létesül, mivel annak épülete nem alkalmas az átalakításra, és aránytalanul nagy az üzemeltetési költsége. A fejlesztési területet február 21-én átvette a kivitelezést elnyert szolnoki Károlyház Kft., a létesítmény átadása augusztus végére várható.

Az új épületben négy, a jelenleginél nagyobb alapterületű, 25 gyermek fogadására alkalmas csoportszobát alakítanak ki, a férőhelyek száma így a jelenlegi 88-ról 100-ra nő. Az óvodának korszerű melegítőkonyhája, torna-, fejlesztő és orvosi szobája lesz. Fejlesztik a játszóudvart és akadálymentesítik az épületet. A felújítás idején a gyermekek Szolnok másik óvodájába járnak.

Mi épül?építőipari cégekSzolnokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés