2024.04.25, Csütörtök
Négycsillagos új hotel szünteti meg Nyíregyháza szálláshelyhiányát

Négycsillagos új hotel szünteti meg Nyíregyháza szálláshelyhiányát

mti, magyarepitok.hu

2017.05.03. 17:01 - Hegedűs Gergely

A Zemplénkő nyerte a 122 szobás, 9 ezer négyzetméteres sóstói szálloda kivitelezését.

Hirdetés

Megkezdődött az új négycsillagos wellness-konferencia szálloda építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. A település polgármesterének beszámolója szerint a 4 milliárd forintos, 66 új munkahelyet hozó fejlesztéshez a kormány 3,1 milliárd forint támogatást biztosít a Modern Városok Program keretében, a fennmaradó 900 millió forint az önkormányzat önereje.


A város legnépszerűbb területe kap szállodát

Kovács Ferenc szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Sóstó turisztikai fejlesztésében eddig a szálloda volt a hiányzó láncszem. Az idegenforgalmi szempontból kulcsfontosságú városrészben ugyanis nincs megfelelő méretű és minőségű szállás a vendégek elhelyezésére.

A projekthez az önkormányzat 290 millió forintért vásárolt területet, a tervezést tavaly kezdte meg az önkormányzat. Idén januárban írták ki a közbeszerzési-kivitelezési tendert, amelyet a Zemplénkő Kft. nyert meg. Az építési munkaterületet már átadták a kivitelezőnek. A beruházás várhatóan 2018 májusára készül el.

Az üzemeltetőt a tervek szerint 2017 év végéig választják ki.


Közvetlen kapcsolat az élményfürdővel

Ahogy azt korábban megírtuk, a 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálláshely a szomszédos élményfürdőhöz fedett híddal kapcsolódik. A hotelben 195 férőhelyes, teraszos étterem, fitneszterem, 200 fős konferenciaterem, gyermek élménysziget, kerékpártároló és mélygarázs is lesz.

A kivitelező Zemplénkő Kft. 2000-ben alakult, székhelye a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Olcsvaapátiban van, legutóbbi éves árbevétele 12 milliárd forint volt.

Mi épül?szállodaberuházásNyíregyházaturizmusZemplénkő Kft.

Hírlevél

Hirdetés