2024.05.20, Hétfő
Elrajtolt a kaposvári uszoda építése
Az uszoda látványterve (képek: magyarepitok.hu)

Elrajtolt a kaposvári uszoda építése

mti, magyarepitok.hu

2017.06.15. 15:20 - Hegedűs Gergely

A Magyar Építő és a Fertődi Építő által kivitelezett beruházásban megduplázódik a város sportcélú vízfelülete.

Hirdetés

Lerakták a nettó 4,5 milliárd forintból 2019 tavaszára felépülő versenyuszoda alapkövét Kaposváron csütörtökön. A Magyar Építő Zrt. és a Fertődi Építő Zrt. kivitelezésében 50 méteres, tízpályás medencével és 800 férőhelyes lelátóval épül uszoda. A projektben egy evezős tanmedencét, az összekötő nyaktagot, a beléptető és vagyonvédelmi rendszert, valamint parkolót is építenie kell a kivitelezőknek.

Az MTI híre szerint a szomszédos Virágfürdőt kinőtte a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni. A létesítmény az úszók mellett, az első osztályban szereplő vízilabdacsapatnak, illetve az utánpótláscsapatok edzéseihez és versenyzéséhez is otthont ad.

Az időkapszula lezárása az uszoda alapkőletételén, június 15-én. (A képre kattintva galéria nyílik!)

„Kaposváron meg akarjuk teremteni annak a lehetőséget, hogy még többen sportolhassanak, még több óvodás, általános iskolás tanulhasson meg úszni, és versenyek rendezésével elősegítsük a sportturizmus erősödését” – fogalmazott az alapkőletételen Szita Károly kaposvári polgármester. Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője azt mondta, reméli, hogy a projekt révén megduplázódó vízfelületnek köszönhetően megduplázódik a helyi vizessport-klubokban sportoló gyerekek száma is.

Az uszoda a Modern városok program keretében épül meg, melynek köszönhetően Kaposvár 120 milliárd forintos forrásból gazdálkodhat.

Galéria

Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Magyar Építő Zrt.Mi épül?sportberuházásokKaposvár

Hírlevél

Hirdetés