2024.03.29, Péntek
Laktanyából egyetemi épület: bővül a Corvinus székesfehérvári campusa
feol.hu

Laktanyából egyetemi épület: bővül a Corvinus székesfehérvári campusa

MTI, feol.hu, uni-corvinus.hu

2017.07.21. 10:32 - Szabó Ákos

Még több diák szerezhet Székesfehérváron Corvinus-diplomát, másfél milliárd forintból újul meg a több mint 700 tanulót befogadó új épület.

Hirdetés

Új épületet nyitnak a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári telephelyén, így újabb épületben tanulhatnak 2019-től az egyetem vidéki diákjai. Háromszintes, monarchia korabeli laktanyát építenek át egy másfél milliárdos fejlesztésben az európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból.

A háromszintes Budai úti tömb mintegy 1900 négyzetméteres alapterülettel készül el, teljes befogadókpessége 716 fő lesz. A fejlesztés során kialakítanak egy nagyelőadót és négy kisebb termet is. Új könyvtárat, kutatólaborokat és tanulószobákat is birtokba vehetnek majd a hallgatók.

 

Nem kell messze menni a nívós diplomáért

A BCE rektora, Lánczi András szerint tarthatatlan, hogy elvigyék a legjobb diákokat a külföldi egyetemek, a Corvinus arra törekszik, hogy a fiatalok képzeletét és számításait is felkeltse, megcélozza. Cser-Palkovics András polgármester korábban elmondta: a fehérvári fiatalok és családok számára óriási lehetőség, hogy nem kell a Corvinus-diplomáért a fővárosba utazni, hiszen itt ugyanazt a képesítést lehet megszerezni.

Mi épül?Székesfehérvároktatási beruházásCorvinus Egyetem

Hírlevél

Hirdetés