2024.10.05, Szombat
Felavatták Dunakeszi új sportuszodáját
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Felavatták Dunakeszi új sportuszodáját

magyarepitok.hu

2024.10.04. 11:33 - Hegedűs Gergely

A Dunakeszi Diáknegyed részeként megépült uszodát előcsarnokkal, illetve egy 33 méteres úszómedencével alakította ki a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a LATEREX Építő Zrt. konzorciuma.

Hirdetés

Dunakeszin átadták az olimpiai bajnok vízilabdázóról, Dömötör Zoltánról elnevezett sportuszodát. A létesítmény az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megépült, hét épületből álló Dunakeszi Diáknegyed részeként jött létre, amelyet a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a LATEREX Építő Zrt. kivitelezett.

Ahogy azt korábban is megírtuk, az uszodát egy előcsarnokkal és 25x33 méteres úszómedencével alakították ki. A fejlesztésben tanmedence, valamint öltözők, irodák, raktárak, közlekedők is épültek. A konditermet, büféket, lelátókat, mosdókat és egyéb kiszolgálóhelyiségeket az emeleten alakították ki.

A fenntarthatóságot is segíti

A sportuszoda más okok miatt is fontos szerepet játszik a Dunakeszi Diáknegyedben: a komplexum öntözőrendszerének a működéséhez a vizet az uszodából származó víz szolgáltatja alapos tisztítás és szűrés után.

A pénteki átadó eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter, valamint Dióssi Csaba Dunakeszi város polgármestere is részt vett. Szijjártó Péter hangsúlyozta, a város célja a lehető legjobb körülmények és legmodernebb technológiák biztosítása ahhoz, hogy a fiatalokat felkészítsék a felnőtt életre, a felsőoktatásra vagy éppen a munkaerőpiac kihívásaira.

Dunakeszit a sportoló nemzetté válás egyik legfontosabb pillérének nevezte. "A diáknegyeddel együtt, immáron hat sportcsarnokban, két komplett sporttelepen, szabadtéri sportparkokban, továbbá most már egy, a város határain túl is jelentőséggel bíró uszodában is sportolhatnak az itteni fiatalok" - sorolta.


Egy uszoda nem volt elég az 50 ezres városnak és a környező településeknek

Tuzson Bence, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, kiemelte, hogy a sportlétesítmény akár nemzetközi vízilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas; ekkora uszoda, a fővároson kívül csak Gödöllőn van. A miniszter hangsúlyozta, hogy a környéken több mint 7000-en vannak, akik sportegyesületekben sportolnak, a sport pedig segít egészségesebb generációkat felnevelni.

Dióssi Csaba polgármester a cselekvőképesség szimbólumának nevezte az uszoda felépítését. Jelezte, hogy már a 60-as években felmerült az igény egy uszodára, de csak 2017-ben sikerült az első ilyen létesítményt átadni. Az új uszodáról azonban rögtön kiderült, hogy nem elég az 50 ezres városnak és a környező településeknek. Ezért a diáknegyed részekén megépítették ezt az uszodát – fűzte hozzá a polgármester.

 

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.DunakesziDunakeszi Diáknegyeduszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés