2024.03.29, Péntek
Óvodafejlesztéssel folytatódik a komlói jelentős beruházássorozat
komloiovodak.hu

Óvodafejlesztéssel folytatódik a komlói jelentős beruházássorozat

MTI

2017.07.09. 09:53 - Antal Zsófia

A település összes óvodáját és bölcsődéjét érintő fejlesztés indult, a kivitelezés jövő év októberéig tart.

Hirdetés

A szennyvízhálózat, közterületek, valamint a piac megújítása mellett a Baranya megyei Komló mind a hét óvodáját és a bölcsődéjét is érintő, 120 millió forintos fejlesztési program indult a napokban. A mecseki város önkormányzata közölte, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projektben kül- és beltéri képességfejlesztő játékokat, sporteszközöket és kerti bútorokat kapnak az intézmények, valamint új kerítések, támfalak és párakapuk is épülnek.

A Tompa Mihály úti központi óvodában újra cserélik a teljes villamos hálózatot a vezetékekkel, a kapcsolókkal és a csatlakozókkal együtt. A szilvási óvodában szintén a villamos hálózat felújítását tervezik, emellett várhatóan még az idén nyáron modernizálják és akadálymentesítik a melegítőkonyhákat. A körtvélyesi óvoda gumiborítású sportpályát, a bölcsőde és a kökönyösi óvoda pedig új, a korábbinál megbízhatóbb vízelvezetést kap.

A 2018 októberéig tartó kivitelezési munkáknak kisebb részben a szünetekben, nagyrészt pedig a következő tanévet követően tudnak nekiállni a közbeszerzéseken nyertes cégek - idézték a közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki azt is megjegyezte: a megnövekedő gyermeklétszám miatt szükség is lesz a korszerűbb helyiségekre.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztésKomlóbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés