2024.06.16, Vasárnap
Több száz pécsi egyetemistának teremt munkát az ITSH bővítése
cvonline.hu

Több száz pécsi egyetemistának teremt munkát az ITSH bővítése

MTI

2017.07.11. 16:18 - Antal Zsófia

1800 négyzetméteren terjeszkedett az IT Services pécsi telephelye, a cég 2012 óta folyamatosan egyre több munkavállalót alkalmaz a városban.

Hirdetés

350 millió forint saját forrásból 1800 négyzetméterrel bővítette pécsi szolgáltató központját az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft. A fejlesztéssel az ITSH 268 álláshelyet létesített pécsett.

A cég Nagy Lajos király úti telephelyének új szárnyában kedden tartott sajtótájékoztatón Christopher Wilson, a Deutsche Telekom-csoporthoz tartozó ITSH ügyvezető igazgatója kiemelte: a városban jelenleg dolgozó 540 alkalmazottjuk mellé további 200 szakember felvételét tervezik a jövő év végéig.

A vállalat tevékenységeit ismertetve arról beszélt, hogy szakembereik a „világ legfontosabb hálózatait tervezi”, és kifinomult integrált vállalatirányítási rendszereket (SAP) működtetnek világcégek számára. Kitért arra is, hogy a baranyai megyeszékhelyen dolgozó munkatársaik 65 százaléka a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) szerzett diplomát. Egyúttal méltatta a pécsi városvezetéssel, az egyetemmel és a kormányzattal kialakított szoros együttműködést. Hozzátette, hogy vállalatuk Budapesten, Debrecenben és Szegeden is jelen van.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere felidézte: a 2012-ben Pécsre települt ITSH 130-140 fővel kezdte meg működését a megyeszékhelyen, azóta minden évben gyarapodott a munkavállalók létszáma, egyúttal növekedett a helyigénye.

Az ITSH 2015-ben több mint 50 milliárd, tavaly pedig 55 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el. A Magyarországon több mint 4500 főt foglalkoztató ITSH értékesítési tevékenységet nem folytat. A vállalat szolgáltató központként az anyavállalat által megkötött infokommunikációs üzemeltetési szolgáltatások megvalósításáért felel.

munkahelyekMi épül?Pécsiroda

Hírlevél

Hirdetés