2022.11.30, Szerda
Videón az M3-as metró megújult, már átadott vágányai
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Videón az M3-as metró megújult, már átadott vágányai

magyarepitok.hu

2022.05.24. 13:05 - Bíró Beáta

Kisfilm készült az M3 metró három állomásának átadójáról és megmutatjuk a Vasúttechnika középső szakaszon végzett munkáját az alagútban.

Hirdetés

Videófelvételen örökítettük meg az M3-as metró három felújtott állomásának átadó ünnepségét és a Swietelsky Vasúttechnika Kft.  által ezen a szakaszon kivitelezett munkarészeket. A képkockákon látható a vasúti pálya, a vízelvezetés, a kábeltálcák, amik a Nagyvárad tértől a Deák térig készültek el, az M2 metróhoz vezető összekötő alagút érintett részével együtt. A metrószerelvények itt fordulnak vissza Kőbánya-Kispest felé.


 

 

A középső szakasz három állomását – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – május 14-én adták át a forgalomnak, így a metró Kőbánya-Kispesttől már a Kálvin térig jár.

 

 

Az M3 metró középső szakaszán az állomások átépítését és modernizálását a Nagyvárad tértől a Lehel térig a SWIETELSKY Építő Kft. végzi el, (ebből a már említett három állomást már használják is az utasok), az alagutakban és a vasúti pályán (illetve a biztosítóberendezési, az utastájékoztató és egyéb távközlési rendszereken) a Swietelsky Vasúttechnika Kft. dolgozik.

M3-as metróSwietelsky Vasúttechnika Kft.Swietelsky Magyarország Kft.metrófelújításmetrófejlesztésBKV

Hírlevél