2024.07.15, Hétfő
Kézilabdacsarnokkal egészül ki egy székesfehérvári iskola
szekesfehervar.hu

Kézilabdacsarnokkal egészül ki egy székesfehérvári iskola

kozbeszerzes.hu, szekesfehervar.hu

2017.08.23. 16:57 - Antal Zsófia

A félmilliárd forintos beruházás keretében létrejövő 1600 négyzetméteres épület a Széna téri iskolával kapcsolódik össze.

Hirdetés

Sportcsarnok épül Székesfehérváron, a Széna tér és a Május 1. utca által határolt nyolcezer négyzetméteres telken. A KÖFÉM Sport Club beruházásában létrejövő épület a Széna Téri Általános Iskola már meglévő épületéhez zárt összeköttetéssel kapcsolódik majd, ám szerkezetében különálló lesz. Az új létesítményt iskolai időben az ide járó diákok használhatják a mindennapos testnevelés órák keretében, délutánonként pedig a Köfém SC utánpótlás bázisa edz majd a csarnokban.

A kivitelezést a székesfehérvári székhelyű ORINOCO’2002 Kft. nyerte el, a szerződés összege nettó 546,2 millió forint. (További ajánlattevők az SZ-L BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft., valamint az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. voltak.) Az összegből mintegy 220 millió forintot Székesfehérvár önkormányzata biztosít, a többit pedig TAO támogatásból finanszírozzák.

Az előregyártott vasbeton szerkezetű, 1640 négyzetméteres sportcsarnokban szabványméretű kézilabda sportpályát magába foglaló terem jön létre, mely szükség esetén két részre osztható. A sportpálya egyik hosszanti oldalán 250 fős lelátó kerül kialakításra, s a csarnok alkalmas lesz sport és egyéb rendezvények megtartására is. A kiszolgáló részben öltözők, vizesblokkok, büfé és előcsarnok létesül, a csarnok mellett pedig hat férőhelyes parkoló és 14 férőhelyes kerékpár tároló készül.

A sportcsarnok elkészülése 2018 májusára várható.

Mi épül?építőipari cégeksportcsarnokSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés