2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Több mint félezer iskolát megújító program indul
sarospatak.info.hu

Több mint félezer iskolát megújító program indul

mti

2017.08.28. 12:00 - Hegedűs Gergely

A 81 milliárdos programban 436 intézményt felújítanak, 91 esetben bővítések történnek. Az érintett települések közül 292 hátrányos helyzetű járásban található.

Hirdetés

Új, átfogó  iskolafejlesztési program indul: 81,2 milliárdos forrásból közel 400 település 527 intézménye újul meg. A részletekről az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatón számolt be Budapesten.

Balog Zoltán, kifejtette, az érintett intézményekben közel 200 ezer diák tanul, a fejlesztések minden ötödik tanulót érintenek. A programba bevont 527 iskolából 436 intézményt felújítanak, 91 esetben bővítések történnek. Összegzése szerint ilyen nagy volumenű iskolafejlesztési program az elmúlt harminc évben nem volt. 

A munkák során új, korszerűen felszerelt tantermeket alakítanak ki, megújulnak a nyelvi képzési helyszínek, modern informatikai eszközök érkeznek. Balog Zoltán azt is jelezte, a digitális fejlesztési programba is bevonják az oktatási intézményeket, az informatikai elérést erősítik.

A miniszter kiemelte, a fejlesztések ott valósulhatnak meg, ahol arra a legnagyobb szükség van, 292 település hátrányos helyzetű járásban található. A fejlesztések a nemzeti költségvetés és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

Mi épül?iskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés