2024.03.29, Péntek
Az összes vízi sport űzhető lesz Érd új tavában
(képek: erdmost.hu)

Az összes vízi sport űzhető lesz Érd új tavában

erdmost.hu

2017.08.10. 09:57 - Hegedűs Gergely

A hathektáros záportározó egyéb tevékenységekre is alkalmas lesz sportpályák, játszóterek és edzőpálya által. 2025-ig összesen 300 kilométernyi út aszfaltozását tervezik a városban.

Hirdetés

Elkezdődött az Érd területére tervezett záportározó kivitelezése – adta hírül az erdmost.hu. A Pest megyei város fejlesztéseiről tartott szerdai sajtótájékoztatón kiderült, a tározót 12 hektáros területen 5,5-6 hektáros vízfelülettel hozzák létre. Simó Károly alpolgármester elmondta, a tó vízgazdálkodási céllal épül, a városi csapadékelvezető rendszer fontos eleme lesz.


18 milliárd érdi magasépítésre

A vízfelületet ugyanakkor turisztikai célokra is hasznosítják majd. „A vízi sportok, a csónakázás mellett sportpályák, szárazföldi és vizes játszóterek, kültéri edzőpálya, kutyafuttató, futópálya és számos szabadidős lehetőség várja majd itt az érdieket és a fővárosból idelátogatókat” – mondta a politikus. A park nemcsak Érd, hanem a főváros felől is jól megközelíthető lesz. A víz a legtöbb ponton 1,5-2 méter mély lesz, de kialakítanak olyan részt, ami a búvárkodásra is alkalmas lesz.

A meder kialakítása már július végén elkezdődött, a magasépítési munkálatokra pedig 2018-ban kerül majd sor.

A szerdai sajtótájékoztatón arról is beszámoltak, hogy megérkezett az érdi magasépítési beruházásokhoz kapcsolódó támogató okirat. Eszerint idén több mint 18 milliárd forintot kap a város e feladatokra, míg jövőre 6-7 milliárd áll majd rendelkezésre a projektek befejezéséhez. Kiderült az is, hogy 300 kilométernyi utat vonnak be szilárd burkolattal 2025-ig.


Az összes lakóutat leaszfaltozná a város

T. Mészáros András polgármester azt is elmondta, útépítésekre mintegy 7 milliárd forintot tud költeni a város a VEKOP uniós pályázat segítéségével. Ez az összeg lehetővé teszi, hogy a városi csomópontok megújuljanak, áteresztő képességük nőjön, és a legmodernebb körülményeknek megfelelően épülhessenek meg. A cél az, hogy nagy csomópontok megépítése befejeződjön 2018 végére vagy 2019 közepére.

A lakóutak fejlesztése az új ciklus feladata lesz: körülbelül 300 kilométernyi utat kell szilárd burkolattal ellátni Érden, ami 20-30 milliárd forint közötti összegbe kerülhet, a járdák kiépítésével együtt. „Szeretnénk, ha 2025-ig az összes érdi lakóút aszfaltot kaphatna” – hangsúlyozta T. Mészáros András. Hozzátette, az ehhez szükséges forrást még meg kell szereznie a városnak, ugyanakkor a polgármester elmondása szerint a kormány kész Érd útépítési szándékainak támogatására.

 

Mi épül?sportberuházásokÉrdközpark

Hírlevél

Hirdetés