2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új csarnokot hozott a növekedés a debreceni nyomdaipari cégnek
(fotó: graviceurope.com)

Új csarnokot hozott a növekedés a debreceni nyomdaipari cégnek

MTI

2017.09.14. 09:09 - Hegedűs Gergely

A Gravic Hungary egy K+F központ kiépítését is tervezi, hogy saját fejlesztésű termékekkel új piaci szegmenseket célozhasson meg.

Hirdetés

A Xanga cégcsoport fejlesztésében új gyártó- és logisztikai csarnokkal bővült a Gravic Hungary Kft. nyomdaipari üzeme Debrecenben. Az eddig 2000 négyzetméteres üzemegység a most átadott 1,3 millió eurós (400 millió forintos) beruházással 1200 négyzetméterrel bővült. Az új épületrészbe az átadást követően szeptemberben a Gravic Hungary Kft. modern termelő technológiát, valamint korszerű raktárrendszert telepít a növekvő piaci igények kielégítése érdekében.


A Schneider, az IBM és  Flextronics a vevők között

A francia tulajdonú Gravic cégcsoport az ipari címkék nyomtatásában nemcsak Európában, de a tengeren túli kontinenseken is meghatározó piaci szerepet tölt be. A 2005-ben alapított Gravic Hungary Kft. 2013-ban telepítette be magas színvonalú nyomdaipari termelő technológiáját egyedi igények szerint megépített új üzembe, ezt bővítették most.

A debreceni egysége több mint 80 munkavállalót alkalmaz, éves árbevétele meghaladja az ötmillió eurót (másfél milliárd forintot). A nagyrészt exportra termelő nyomdaipari cég olyan multinacionális vállalatok közvetlen beszállítója, mint a Schneider Electric, IBM, Valeo, Continental, Visteon, Jabil, vagy a Flextronics.


Hosszú távon építenek Debrecenre

Az idei évhez hasonlóan a vállalat 2018-ban is 12 százalékkal kívánja növelni árbevételét, amelyhez további 10 szakképzett új munkavállaló alkalmazását tervezik - jelezte az átadáson Vincent Zink, a Gravic Europe vezérigazgatója.

Középtávon a Gravic célkitűzései között említette a debreceni üzemegység további bővítését, valamint egy K+F központ létesítését annak érdekében, hogy újabb, saját fejlesztésű termékekkel új piaci szegmensekben is meghatározó részesedést szerezzenek. „A tervek megvalósítása során a vállalat hosszú távon számít Debrecen város és a régió szakképzett munkaerő bázisára” – fogalmazott a vezető.

Mi épül?Debrecennyomdaipar

Hírlevél

Hirdetés