2024.03.28, Csütörtök
Az Esterházy-kastély helyett modern épületet kapott Fertőd szakgimnáziuma
swietelskymagyarorszag.hu

Az Esterházy-kastély helyett modern épületet kapott Fertőd szakgimnáziuma

mti, kozbeszerzes.hu, kisalfold.hu

2017.09.05. 11:51 - Szabó Ákos

Egymilliárd forintos beruházásban, a Swietelsky kivitelezésében készült el az új iskolaépület, amelyet hétfőn avattak fel.

Hirdetés

Felavatták a Porpáczy Aladár Szakgimnázium új épületét Fertődön hétfőn. A mintegy 1 milliárd forint összértékű fejlesztés keretében felépített modern iskolában kezdhetik meg a diákok az idei tanévet. A Swietelsky Magyarország Kft. egy 2419 négyzetméter szintterületű új épületet alakított ki, amely tíz tantermet, természettudományos szaktantermet és egy tornacsarnokot is magában foglal.

A fertődi iskola egy 1994-es osztrák-magyar megállapodást követően olyan komplex duális közgazdasági és turisztikai képzést biztosít, melynek során magas szintű nyelvismeret mellett jelentős gyakorlati háttérrel tanulhatnak a diákok. Az intézménynek korábban az Esterházy-kastély adott helyet.

Modern osztálytermekkel várja a diákokat az iskola (kisalfold.hu)

A projekt a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program része, ennek első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza az állam.

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?Fertődúj iskolaépület

Hírlevél

Hirdetés