2024.03.29, Péntek
Tolna megye egyik legnépszerűbb fürdőhelyén indul fejlesztés
Czakó Balázs / szeretlekmagyarorszag.hu

Tolna megye egyik legnépszerűbb fürdőhelyén indul fejlesztés

MTI

2017.10.09. 13:08 - Antal Zsófia

Kerékpárúttal kötik össze Tolnát és Faddot, valamint mindkét település Duna-holtágának partján idegenforgalmi és rekreációs beruházást hajtanak végre.

Hirdetés

Fejlesztik a Faddi-Duna egy partszakaszát a Tolna megyei Fadd-Domboriban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 134 millió forintból parkolót építenek a két ingyenes, önkormányzati tulajdonú strandon, a vízpartokat térkővel burkolják, a holtág medrében iszapkotrást végeznek és parkosítanak - mondta Fülöp János (Fidesz), a 4300 lakosú Fadd polgármestere. A holtág 400 méter hosszú partszakaszán megvalósuló fejlesztés jövő tavasszal kezdődik és az idegenforgalmi szezonra elkészül.

A beruházástól az idegenforgalom növekedését várják. A Faddhoz tartozó Dombori a megye egyik legnépszerűbb természetes vízi fürdőhelye, évente több ezren keresik fel, s 700 üdülőépületet tartanak itt nyilván. A KSH adatai szerint 2016-ban 2079 vendégéjszakát töltöttek el a településen, ami 866 ezer forint idegenforgalmiadó-bevételt jelentett az önkormányzatnak.

 

Tolnán rekreációs tér és kerékpárút épül

Tolnán rekreációs teret alakítanak ki a Tolnai-Duna partjának mintegy kéthektáros részén, a TOP Zöld város programjában - mondta Mireider László, az önkormányzat műszaki osztályvezetője. A jövő tavasszal kezdődő, és 2019. október végéig befejeződő 264 millió forintos fejlesztésben játszóteret, sporteszközök bérlésére alkalmas szolgáltató helyet, sportpályát, parkolót építenek, sétányt alakítanak ki és helyreállítják az ott lévő vízi színpadot.

A két fejlesztéshez kapcsolódik a tolnai önkormányzat kerékpárút-építési projektje, amelynek keretében 550 millió forintos TOP-támogatással 12,5 kilométer hosszan jelölnek ki, illetve építenek kerékpárutat Tolna és Fadd-Dombori között; az útvonal várhatóan jövő októberre készül el.

Mi épül?kerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmusüdülőparkközparkkotrásFaddTolna

Hírlevél

Hirdetés