2024.06.17, Hétfő
Két tömbbel bővül és teljesen megújul a ceglédi kórház
toldykorhaz.hu

Két tömbbel bővül és teljesen megújul a ceglédi kórház

MTI

2017.11.07. 13:40 - Antal Zsófia

A számos Pest megyei település ellátásáért felelős intézményt több mint 12 milliárd forintból fejlesztik a következő években.

Hirdetés

Több mint 12 milliárd forint jut a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretéből - közölte Pusztai Dezső, a kórház főigazgatója kedden az egészségügyi intézményben tartott sajtótájékoztatón. A főigazgató felsorolása szerint:

  • korszerűsítik a járóbeteg-ellátást,
  • fejlesztik és új tömbben helyezik el a sürgősségi ellátást,
  • létrehoznak egy új belgyógyászati tömböt is, így komfortosíthatják a központi épületet.

A 160 ezer ember ellátásáról gondoskodó ceglédi kórházban tervek készülnek a „régi baleseti épület", a főépület, a pszichiátria épületei, a szemészeti pavilon, a nővérszálló, az orvosszálló épületei, a mosoda, az élelmezés és a kazánház felújítására is. Meg kell tervezni továbbá az új sürgősségi betegellátó épületét, az új belgyógyászati tömböt és a járóbeteg-szakellátás fejlesztéséhez kapcsolódó háromszintes épületet is.

A Nagykáta térségében élők, valamint a monori, az albertirsai és a ceglédberceli lakosok járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátása is a ceglédi kórházhoz tartozik.

 

Összesen 700 milliárd forintos fejlesztés jöhet

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője közölte: 2017 és 2026 között várhatóan 700 milliárdos fejlesztés történik majd a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben. Szólt arról, hogy a kormány már megszavazott 460 millió forintot az Egészséges Budapest Programon belül eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésre, további 646 millió forintos keretet pedig építészeti tervezésre.

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésCegléd

Hírlevél

Hirdetés