2020.11.29, Vasárnap
Két tömbbel bővül és teljesen megújul a ceglédi kórház
toldykorhaz.hu

Két tömbbel bővül és teljesen megújul a ceglédi kórház

MTI

2017.11.07. 13:40 - Antal Zsófia

A számos Pest megyei település ellátásáért felelős intézményt több mint 12 milliárd forintból fejlesztik a következő években.

Hirdetés

Több mint 12 milliárd forint jut a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretéből - közölte Pusztai Dezső, a kórház főigazgatója kedden az egészségügyi intézményben tartott sajtótájékoztatón. A főigazgató felsorolása szerint:

  • korszerűsítik a járóbeteg-ellátást,
  • fejlesztik és új tömbben helyezik el a sürgősségi ellátást,
  • létrehoznak egy új belgyógyászati tömböt is, így komfortosíthatják a központi épületet.

A 160 ezer ember ellátásáról gondoskodó ceglédi kórházban tervek készülnek a „régi baleseti épület", a főépület, a pszichiátria épületei, a szemészeti pavilon, a nővérszálló, az orvosszálló épületei, a mosoda, az élelmezés és a kazánház felújítására is. Meg kell tervezni továbbá az új sürgősségi betegellátó épületét, az új belgyógyászati tömböt és a járóbeteg-szakellátás fejlesztéséhez kapcsolódó háromszintes épületet is.

A Nagykáta térségében élők, valamint a monori, az albertirsai és a ceglédberceli lakosok járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátása is a ceglédi kórházhoz tartozik.

 

Összesen 700 milliárd forintos fejlesztés jöhet

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője közölte: 2017 és 2026 között várhatóan 700 milliárdos fejlesztés történik majd a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben. Szólt arról, hogy a kormány már megszavazott 460 millió forintot az Egészséges Budapest Programon belül eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésre, további 646 millió forintos keretet pedig építészeti tervezésre.

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésCegléd

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés