2024.04.24, Szerda
Közel háromszoros létszám miatt kap új szárnyat egy református iskola
erossreformatusiskola.eoldal.hu

Közel háromszoros létszám miatt kap új szárnyat egy református iskola

MTI, dehir.hu

2017.11.06. 09:57 - Antal Zsófia

A Református Egyház négy intézményét bővítik kormánytámogatásból, közülük Püspökladányban vasárnap történt meg az alapkőletétel.

Hirdetés

Új épületszárnnyal és tornateremmel bővül a püspökladányi Erőss Lajos Református Általános Iskola. A beruházás alapkövét vasárnap ünnepi istentiszteletet követően helyezte el Fekete Károly tiszántúli református püspök a helyi lelkipásztorok közreműködésével.

fotó: dehir.hu

Fülöp Attila egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár jelezte, hogy a kormány a Tiszántúli Református Egyházkerület négy iskolabővítését, illetve -építését támogatja, összesen 5,3 milliárd forinttal: Püspökladány mellett Fehérgyarmaton, Mezőtúron és Karcagon történik oktatási beruházás. Ebből a püspökladányi iskolára 500 millió forint jut.

látványterv: epulettar.hu

Az intézmény új, műfüves pályáját szintén vasárnap avatták fel, ezt az iskola és az egyházközösség finanszírozásában, mintegy 25 millió forintból alakították ki. A püspökladányi iskola 2011 óta van a Református Egyház fenntartásában, akkor 100 tanulóval indultak, ma 260 diák jár ide, akik számára már szűkös a jelenlegi épületegyüttes.

Az iskolabővítés első szakasza várhatóan jövő szeptemberre készül el.

Mi épül?MezőtúrPüspökladányúj iskolaépületoktatási beruházásKarcagFehérgyarmat

Hírlevél

Hirdetés