2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Olimpikonok edzhetnek majd az új tatabányai cselgáncscsarnokban
Wikipedia

Olimpikonok edzhetnek majd az új tatabányai cselgáncscsarnokban

mti

2017.11.27. 09:30 - Szabó Ákos

Az 1400 négyzetméteres új központ 2019 első felére készülhet el.

Hirdetés

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Tatabánya, cselgáncsközpontot építenek a Földi Imre Sportcsarnok közelében – jelentette be a város polgármestere. A létesítmény beépített alapterülete 1400 négyzetméter lesz, a küzdőteret 635 négyzetméteren alakítják ki.

A beruházást a Nemzeti Sportközpontok irányítja, a projekt 400 millió forintos költségeit kormányzati forrásból fedezik. A kivitelezést a tervek szerint jövő tavasszal kezdik meg, és várahtóan 2019 első félévében fejezik be. A fejlesztéshez kapcsolódóan külön keretből az önkormányzat parkolókat épít a létesítményhez és elvégzi a szükséges kertészeti munkákat is.

 

Fél évszázados hagyományt támogatnak

A judo 1953 óta része a Tatabányai életnek, legutóbb 2012-ben, a londoni olimpián nyert ezüstérmet Ungvári Miklós és bronzot Csernoviczki Éva a városi klub sportolói közül. Az új csarnok a cselgáncs észak-dunántúli központja lesz, közös edzéseket fognak tartani benne és különös figyelmet szentelnek a tehetséggondozásra. Emellett az épületet felhasználják a környező iskolák testnevelési óráinak megtartására is.

 

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokTatabánya

Hírlevél

Hirdetés