2024.04.17, Szerda
15 milliárd forintból fejlesztik Heves megyét
magyarepitok.hu/Dernovics Tamás (illusztráció)

15 milliárd forintból fejlesztik Heves megyét

mti

2017.12.24. 12:31 - Szabó Ákos

Többek között kerékpárutakat építenek, önkormányzati épületeket újítanak fel és óvodát adnak át az uniós területfejlesztési programban elnyert támogatásból.

Hirdetés

Összesen mintegy 15 milliárd forintnyi támogatást nyert el Heves megye számos városa és községe a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) több különálló pályázaton – mondta el szombaton Nyitrai Zsolt, Eger parlamenti képviselője.

A önkormányzatok projektjeik során a legfontosabb helyi igényeket elégíthetik ki. Összesen 91 beruházás valósul meg, évtizedes hiányosságok pótlására nyílik lehetősége Heves megye településeinek.

 

Füzesabony revitalizációja is megtörténik

A fejlesztéssorozat során többek között megvalósul a sarudi, demjéni és kerecsendi leromlott önkormányzati épületek felújítása. Emellett kerékpárutakat is építenek: folytatják az Egerszalókot Kerecsenddel, valamint Maklárt Andornaktályával összekötő szakaszok kialakítását.

Továbbá

  • elvégzik Füzesabony fejlesztésre szoruló városrészeinek rehabilitációját,
  • felújítják a dormándi óvodát
  • és restaurálják a a szarvaskői és az egerfarmosi művelődési házakat is.
Mi épül?épületfelújításkerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Heves megyeEgerszalókAndornaktályaDemjénFüzesabonySarudKerecsendMaklárDormándSzarvaskőEgerfarmos

Hírlevél

Hirdetés