2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Két év alatt óriásit lép előre Mór
nemzetibormaraton.hu

Két év alatt óriásit lép előre Mór

MTI

2017.12.01. 09:20 - Antal Zsófia

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés indult el a Fejér megyei városban, ahol többek között új vásárcsarnok és virágpiac, valamint kerékpárutak épülnek, és új turisztikai attrakciókat is kialakítanak.

Hirdetés

Bruttó 1,493 milliárd forint uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) öt különböző fejlesztésre Mór városa. Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint valamennyi projekt támogatási intenzitása százszázalékos, közülük egyet 2018 végéig, a többit 2019-ben fejeznek be.

A legnagyobb volumenű fejlesztés a Fejér megyei város központjában egy új dísztér kialakítása, a környező műemlék jellegű épületek felújítása, valamint a területen mélygarázs és új virágpiac létesítése 499,99 millió forintból. Az önkormányzat 230 millió forintot fordít a piactér megújítására és egy új vásárcsarnok építésére.

Kerékpárutat építenek 299,58 millió forintból a Deák Ferenc utcában, valamint körforgalmat létesítenek a Deák-Kodály-Vértes utcai kereszteződésben. Megújul a Lamberg-család egykori uradalmi pincéje 189,99 millió forintból, hogy a jövőben a műemlék a város új borturisztikai attrakciója legyen.

Több mint 270 millió forintot fordítanak arra, hogy a város egyik barnamezős gazdasági területén az épületek elbontását követően új zöldterületeket hozzanak létre, továbbá a helyi vállalkozók, termelők számára irodákat és üzlethelyiségeket alakítsanak ki.

műemlékfelújításközlekedésfejlesztésMi épül?kerékpárútvásárcsarnokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmusközterekpiacokMór

Hírlevél

Hirdetés