2024.07.20, Szombat
Izgalmas újítások várhatók a Tisza-tavi Ökocentrumban
balneum.hu

Izgalmas újítások várhatók a Tisza-tavi Ökocentrumban

MTI

2018.01.22. 16:49 - Antal Zsófia

A már lezajlott karbantartási munkák után hamarosan megújulhat a poroszlói tájház, valamint az állatokat bemutató számos létesítmény is.

Hirdetés

A téli karbantartás után ismét látogatható a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, mely idén új látványosságokkal bővül - közölte Kiss János, az intézmény ügyvezető igazgatója pénteken. A bő kéthetes karbantartás eredményeként a turisztikai látogatóközpontban megújult a 3D moziterem, ahol a burkolatokat és szőnyegezést teljesen kicserélték.

Elkészült továbbá a 2600 négyzetméteres, többszintes főépület látogatótereinek tisztasági festése, míg az akváriumrendszer vízminőségének és esztétikájának biztosítása érdekében mintegy 20 tonna speciális szűrőhomok érkezett Spanyolországból.

Az igazgató elmondta: 2018-ban is célul tűzték ki az elmúlt években sikerrel teljesített 200 ezres látogatószám elérését, ezért a tervek szerint az év folyamán:

  • a komplexumhoz tartozó szabadidőparkban fülesbagoly-bemutatót alakítanak ki,
  • a Makrovilág teremben új természetismereti játékok lesznek,
  • hamarosan benépesül a korábbi Szitakötőház helyén kialakított kismadárröpde,
  • pályázat készül a szabadidőparkban található, országos műemléki védettség alatt álló poroszlói Tájház felújítására, a munka akár már ősszel megkezdődhet.

A március 20-án, a Halak napja alkalmából a világ jellegzetes vizes élőhelyeit bemutató időszaki kiállítás nyílik a konferenciaterem galériájában és az esztendő folyamán elkészül az Ökocentrum emlékkönyve is, mely a létesítmény 6 éves történetét dolgozza fel az itt élő állatfajok részletes, képes bemutatásával együtt. Az intézmény március 29-ig téli üzemben működik, ebben az időszakban naponta 10 órától 16 óráig tart nyitva, a belépők árai azonban alacsonyabbak a nyári jegyárakhoz képest.

Mi épül?ökoturizmusPoroszló

Hírlevél

Hirdetés