2024.03.28, Csütörtök
Kiderült, ki újítja fel a NAV pesti irodaépületét
nav.gov.hu

Kiderült, ki újítja fel a NAV pesti irodaépületét

magyarepitok.hu

2018.01.17. 12:28 - Hegedűs Gergely

A hétszintes, közel negyvenéves épületben megszüntetik az azbesztcementes burkolatot, bővítik az ügyfélszolgálatot, valamennyi helyiség megújul egy nettó 2,4 milliárdos beruházásban.

Hirdetés

A TED-en közzétették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal budapesti irodaháza közbeszerzésének eredményét. A XIII. kerületi, Kreisz Utcai épületen a Fehérép Kft. hajtja végre a komplex felújítást nettó 2,418 milliárd forintos szerződési értéken. A közbeszerzésre ajánlatot tett még a Pesti Építő és Faipari Zrt., az EB Hungary Kft. és a Laterex Építő Zrt.

A Nyugati pályaudvarhoz közeli épületben a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága működött, ami a munkák miatt az intézmény Dózsa György úti épületébe költözött tavaly novemberben. A közbeszerzésből kiderül, az 1980-ban épült Kreisz utcai épület több szempontból is felújításra szorul.


Ezt kell kiviteleznie a Fehérépnek

A 2000 négyzetméteres telken álló, 4500 négyzetméteres, hétszintes épületben az alábbi problémákat kezelik a beruházásban:

  • a homlokzaton hőhidas, rosszul záródó fém nyílászárók és sérült azbesztcementes (ezen állapotában az egészségre ártalmas) homlokzati burkolat található, ezeket cserélni kell;
  • a földszinten lévő ügyfélszolgálat zsúfolt, rendezetlen és a mai kor elvárásainak nem megfelelő kialakítású, ezért annak bővítése és akadálymentesítése a felújítással együtt megoldandó;
  • az épület további szerkezetei és helyiségei, valamint a belső terek burkolatainak és elemeinek cseréje szintén elengedhetetlen;
  • mindezek mellett a víz-, szennyvíz-, csapadékvíz-, valamint a fűtési hálózat cseréje, továbbá a villamos hálózat felújítása/cseréje is elvégzendő.
Mi épül?építőipari cégekközintézményekFehérép Kft.

Hírlevél

Hirdetés