2023.03.23, Csütörtök
Modern mentőállomás épülhet Zalaegerszegen
maps.google.com

Modern mentőállomás épülhet Zalaegerszegen

MTI

2018.01.09. 13:37 - Antal Zsófia

Nyárra elkészülnek az épület kiviteli tervei, ezután indulhat az építkezés.

Hirdetés

A Zala megyei mentésirányításnak is helyet adó új mentőállomás épülhet Zalaegerszegen - közölte kedden Vigh László, a város fideszes országgyűlési képviselője a meglévő mentőállomáson tartott sajtótájékoztatón.

A kormányhatározat az év végén jelent meg a Magyar Közlönyben, a bontás és az építés tervezésére 42 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Egyelőre nincs eldöntve, hogy a jelenlegi, Ady utcai épület helyén – azt a szomszédos telek megvásárlásával kibővítve – építik meg az új létesítményt, vagy más helyszínt keresnek.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) hozzátette: a döntés szerint június 30-ig el kell készülnie az engedélyes és kiviteli terveknek is, hogy az építkezés mihamarabb elkezdődhessen. Felidézte azt is, hogy a város nem fenntartója a mentőállomásnak, de Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével és a mentőszervezet szakembereivel már régóta zajlott az egyeztetés a korszerűsítésről.

Vincze Luca, a Zala Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje elmondta: a megyében 10 mentőállomás működik, a 2015-ben Söjtörön és Zalalövőn épült két új létesítménnyel együtt. Összesen 29 mentőjárművel rendelkeznek, nappal öt, éjjel négy eset- és rohamkocsi van szolgálatban. Jelenleg 18-an dolgoznak a mentés, öten pedig a betegszállítás irányításában, a nyolc irodai dolgozó mellett pedig 260 munkatársuk tartozik a kivonuló állományhoz Zalában.

Mi épül?Zalaegerszegegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés