2024.04.20, Szombat
Több száz munkahellyel kecsegtet Felsőtárkány ipari fejlesztése
docplayer.hu

Több száz munkahellyel kecsegtet Felsőtárkány ipari fejlesztése

MTI

2018.01.11. 11:21 - Antal Zsófia

A Heves megyei településen induló beruházás a kihasználatlan iparterületeket teszi alkalmassá a munkára, így új vállalkozások jöhetnek a már most is 600 dolgozót foglalkoztató létesítménybe.

Hirdetés

Kilencszázmillió forintból fejlesztik a Berva-völgyi iparterületet Felsőtárkányban - jelentette be Nyitrai Zsolt, a település és a térség országgyűlési képviselője szerdán a helyszínen. A várhatóan két év alatt megvalósuló beruházás közel félmilliárd forintos támogatáshoz jut a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából

A Heves megyei település történetének legnagyobb ipari projektjében felújítják a 27 hektáros terület infrastruktúráját, hogy növekedhessen a hasznosított terület. Mindez a tervek szerint több száz új munkahely létrehozásához teremti meg a feltételeket - húzta alá Nyitrai Zsolt.

Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a Berva-völgyi iparterület 27 hektárjából jelenleg 12 hektárnyit hasznosítanak, azt a részt, ahol az 1950-es évektől hadiipari gyár működött. Jelenleg mintegy 600 dolgozót foglalkoztat az egykori üzem épületeit és infrastruktúráját hasznosító mintegy 40 ipari termelő vállalkozás.

A helyhatóság összességében mintegy 75 millió forint saját forrással is támogatja a programot, amelynek elektromoshálózat-fejlesztési eleméhez az érintett cégek hasonló nagyságrendű összeggel járulnak hozzá - közölte Juhász Attila Simon.

Mi épül?ipari parkFelsőtárkány

Hírlevél

Hirdetés