2024.03.28, Csütörtök
Többfunkciós épületet kapott Budapesten a baptista egyház
baptist.hu

Többfunkciós épületet kapott Budapesten a baptista egyház

MTI

2018.01.08. 11:20 - Antal Zsófia

A 400 millió forintból felújított létesítményt a Szent Korona hazatérésének évfordulója alkalmából emléktáblával is ellátták.

Hirdetés

Átadták szombaton a Magyarországi Baptista Egyház (MBE) új budapesti épületét, amelyet a kormány adott az egyház tulajdonába missziós, oktatási és szociális célokra. A kormány a Budapest VI. kerületi Benczúr utcában lévő Baptista Ház felújításához emellett 400 millió forinttal is hozzájárult – közölte az átadáson Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Papp János, az MBE elnöke arról beszélt, hogy az ajándék nem csupán öröm, hanem felelősség és lehetőség is. Az átadott épülettel a baptisták a nemzetet szeretnék szolgálni - jelentette ki. Az ünnepség részeként az épület falán az átadásról szóló emléktáblát lepleztek le és megemlékeztek a Szent Korona hazatérésnek 40. évfordulójáról is.

Soltész Miklós és Papp János leleplezik az emléktáblát. (fotó: baptist.hu)

 

A Szent Korona a baptistáknak köszönhetően tért haza

Soltész Miklós felidézte, hogy baptistáknak köszönhetően 40 évvel ezelőtt, 1978. január 6-án térhetett haza a Szent Korona, a jogar, az országalma és a kard. Beszélt arról, hogy 1946-tól Billy Graham baptista hitszónok 1977 szeptemberi magyarországi látogatásáig a magyarországi baptistáknak, keresztény hívőknek, egyházi vezetőknek sok-sok szenvedést, üldöztetést kellett megélniük.

Mi épül?egyházi fejlesztések

Hírlevél

Hirdetés