2024.03.29, Péntek
Így húzza a szolnoki bútorgyártást a lakásépítési dömping
fotó: Csabai István/szoljon.hu

Így húzza a szolnoki bútorgyártást a lakásépítési dömping

mti

2018.02.01. 09:15 - Hegedűs Gergely

A Leolux most átadott csarnokában 2021-re 62 százalékkal nő az előállított kanapék száma.

Hirdetés

Megnyitották a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. új bútorgyártó üzemcsarnokát Szolnokon. Az 1100 négyzetméteres csarnokot a beruházó Dinasztia Kft. építette 240 millió forintból bérlője, a holland tulajdonú bútorgyártó cég számára.


A két telephely összevonása a távlati cél

A társaság ezzel immár két azonos méretű telephellyel rendelkezik Szolnokon. A korábbi csarnokból a kárpitosüzem költözött az új létesítménybe, ami tizenöt új munkahely létesítését teszi lehetővé.

Sebastiaan Sanders tulajdonos a holland cég képviseletében elmondta, a beruházásnak köszönhetően 15 százalékkal fog nőni a cég kapacitása évente. Az idén 4000 kanapét gyártanak, ezt a mennyiséget évi 6500 darabra tervezik növelni 2021-ig, ami 62 százalékos növekedés. A tervek között szerepel a későbbiekben a két szolnoki telephely összevonása. Norbert van Megen, a Leolux Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának szavaiból kiderült, a két szolnoki telephelyen összesen 65 munkavállalót alkalmaznak.


A lakásdömping biztos piacot teremt

Szabó István, Szolnok alpolgármestere az átadón arra hívta fel a figyelmet, hogy 2018-ban 25 ezer új lakást adnak át Magyarországon, amelyeket be kell majd bútorozni. Ez az egyik biztosíték arra, hogy a Leolux által gyártott bútoroknak lesz piaca.

Az 1934-ben alapított Leolux a Leolux bútormárka mellett 2008-ban bevezetett egy új márkát PODE néven, amelynek ülőbútorait Szolnokon, a kollekció többi elemét - a székeket, asztalokat - Hollandiában készítik.

Mi épül?Szolnokbútoripar

Hírlevél

Hirdetés