2024.03.29, Péntek
Magyar technológiai innovációt vezetnek be Tiszapüspöki új üzemében
látványtervek: ewrhungary.hu

Magyar technológiai innovációt vezetnek be Tiszapüspöki új üzemében

mti, magyarepitok.hu

2018.02.21. 12:25 - Szabó Ákos

A több mint kétmilliárd forintból felépülő elektronikai hulladék feldolgozó gyárban először használnak egy új fejlesztésű zöld technológiát.

Hirdetés

Az EWR Hungary Kft. egy 3 ezer 800 négyzetméteres ipari csarnokot és egy 800 négyzetméteres irodaházat építtet Tiszapüspökiben - tájékoztatott település polgármestere. A budapesti NPB RED Építész Kft. kivitelezésében megvalósuló beruházásban egy elektronikai eszközök újrahasznosítására alkalmas, hazai fejlesztésű technológiát ültetnek át először az ipari gyakorlatba.

 

 

Jelentős lépés a zöld technológiai fejlődésben

Az EWR új fejlesztése az elektronikai hulladék feldolgozását a korábbi 60 százalékos hatékonysági szint helyett 98 százalékos hatékonysággal teszi lehetővé. A környezetbarát technológiát Magyarországon már szabadalmaztatták, jelenleg az európai jogi oltalom bejegyeztetése is folyamatban van - tudta meg lapunk a vállalat képviselőitől.

 

Folyamatosan érkeznek a beruházások Tiszapüspökibe

A Tiszapüspöki központjától két kilométerre fekvő két hektáros területen kialakított üzemben több mint 50 új munkahelyet teremtenek. Ezzel a beruházással az EWR üzeme több hasonlóan nagy fejlesztést követ, melyek a 2000 fős Tiszapüspökiben valósultak, illetve valósulnak meg:

  • hétfőn jelentették be, hogy 5600 négyzetméteren alakítanak ki gombatermesztő üzemet a településen 1,8 milliárd forintból,
  • októberben pedig egy 45 milliárd forintból elkészült gabonafeldolgozó izocukor-üzemet adtak át, melynek kapacitása éves szinten eléri az 530 ezer tonnát.
Mi épül?innovációüzemépítésTiszapüspökizöldmezős beruházásNPB RED Építész Kft.

Hírlevél

Hirdetés